Οι κυριότεροι λόγοι υγείας για να κάνετε σεξ απόψε

Το φορτωμένο πρόγραμμα, τα παιδιά, οι κοινωνικές υποχρεώσεις είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή, κλείνοντας τον θερμοστάτη! Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλετε αλλά και πρέπει να κάνετε σεξ, όσο πιο συχνά μπορείτε. Δείτε μερικούς από αυτούς όπως αναφέρεται στο jenny.gr:

Βελτίωση του ύπνου

Όταν κάνετε σεξ αυξάνεται η οξυτοκίνη, μια ορμόνη που συμβάλει σε έναν καλύτερο ύπνο. Και επειδή ένας ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για τη συνολική υγεία, όσοι αντιμετωπίζετε αϋπνίες, το σεξ είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα σας.

Μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Cardiology, όσοι κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή. Επίσης, κατά τη διάρκεια του οργασμού εκκρίνονται κάποιες ορμόνες που έχουν επίδραση στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, ένας παράγοντας για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ενίσχυση της ανοσίας

Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, όσοι κάνουν σεξ μια με δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, ένα αντίσωμα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει το γαστρεντερικό σωλήνα και βοηθάει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

Ανακούφιση του άγχους

Έχετε άγχος; Αν ναι τότε κάντε σεξ και θα ηρεμήσετε. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, θεωρούνται το καλύτερο φάρμακο κατά του στρες και της κακής διάθεσης. Οι ενδορφίνες είναι ομάδες πρωτεϊνών με ευεργετική δράση, καθώς μας ηρεμούν, βελτιώνουν τη διάθεση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν τη γήρανση. Κάντε σεξ και θα ξεχάσετε αμέσως την κακή ημέρα που είχατε.

Μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Οι γυναίκες που απολαμβάνουν το σεξ ζουν περισσότερο, από εκείνες δεν έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή. Έχει επίσης, αποδειχθεί ότι όσες κάνουν σεξ νιώθουν μέχρι και δέκα χρόνια νεότερες, από ό,τι είναι στη πραγματικότητα. Το σεξ είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση, αντί να αγοράζετε αντιρυτιδικές κρέμες.