Ποια σοκολάτα είναι η καλύτερη επιλογή;

Είναι γεγονός ότι η σοκολάτα είναι από τους μεγαλύτερους αν όχι ο μεγαλύτερος γλυκός πειρασμός που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Βγαίνει σε  ό,τι εκδοχή μπορείς να φανταστείς από μαύρη, σε λευκή, σε γάλακτος, με ξηρούς καρπούς κ.α. Ποια όμως είναι η καλύτερη, ώστε να απολαμβάνεις τη σοκολάτα χωρίς τύψεις;

Κουβερτούρα – Μαύρη Σοκολάτα:

Παρότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη σε περιπτώσει δίαιτας η αλήθεια είναι ότι από τη σοκολάτα γάλακτος διαφέρει μόνο κατά 10-30 θερμίδες. Πάντως, λόγω των αντιοξειδωτικών της δράσεων και της χαμηλότερης περιεκτικότητας της σε «κακά» λιπαρά και χοληστερόλη αποτελεί καλύτερη επιλογή για ενηλίκους και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Σοκολάτα γάλακτος:

Η σοκολάτα γάλακτος περιέχει τριπλάσια  χοληστερόλη σε σχέση με τη μαύρη, έχει όμως και 3-4 φορές περισσότερο ασβέστιο, λιγότερη καφεΐνη και θεοβρωμίνη ουσίες που δρουν στο νευρικό σύστημα αλλά και λιγότερα αντιοξειδωτικά. Επομένως, η σοκολάτα αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά και τους εφήβους, δηλαδή τις νεότερες ηλικίες λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας της σε καφεΐνη.

Λευκή σοκολάτα:

Επειδή δεν περιέχει καθόλου κακαόμαζα (σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες) έχει ελαφρώς περισσότερες θερμίδες, χειρότερης ποιότητας λιπαρά καθώς και περισσότερη χοληστερόλη. Επομένως, είναι το είδος της σοκολάτας που ίσως θα ήταν καλύτερο να αποφεύγεται πιο πολύ.