Επανεμφανίστηκε ο κορονοϊος MERS σε ασθενή που είχε θεραπευτεί

Την επανεμφάνιση του κορονοϊού MERS σε έναν 35χρονο Νοτιοκορεάτη ο οποίος είχε προσβληθεί τον Μάιο και είχε λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 3 Οκτωβρίου, αφού είχε υποβληθεί σε δύο τεστ, τα οποία είχαν δείξει ότι έχει θεραπευτεί από την ασθένεια ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο την Κυριακή διακομίσθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο έπειτα από πυρετό που παρουσίασε και τα τεστ για τον MERS (σ.σ. Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στα οποία υποβλήθηκεβ χθες έδειξαν ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα 61 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, αν και οι ειδικοί δηλώνουν ότι οι πιθανότητες να έχει μεταδοθεί ο MERS είναι μηδαμινές.

Από τα τέλη του Ιουλίου δεν έχει διαγνωστεί κάποιο νέο κρούσμα του κορονοϊού στη Νότια Κορέα, όπου από τον περασμένο Μάιο, συνολικά 186 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον MERS, εκ των οποίων οι 36 έχασαν τη ζωή τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπει ότι πρέπει να περάσει μια περίοδος τεσσάρων εβδομάδων μετά την ανάρρωση του τελευταίου ασθενή για να μπορέσει να κηρυχθεί η λήξη της επιδημίας.