Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε μετά το φαγητό! Τα 6 πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε

Πόσες φορές μετά το φαγητό μας τρώμε και ένα φρουτάκι με το σκεπτικό ότι βοηθάει την πέψη; Επίσης πόσες φορές το μόνο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε με το που σηκωνόμαστε από το τραπέζι είναι να «βυθιστούμε» στο κρεβάτι μας και να κοιμηθούμε; Αυτές είναι μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες που είναι καταστροφικές για την πέψη και που όμως δεν γνωρίζουμε. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στα 6 ΜΗ μετά το φαγητό:

  • Μην τρώτε μετά το γεύμα αμέσως φρούτα διότι προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι. Είναι προτιμότερο να τα φάτε 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν το φαγητό.
  • Μην πίνετε τσάι γιατί τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως και κάνουν τις πρωτεϊνες του φαγητού πιο δύσπεπτες.
  • Μην χαλαρώνετε την ζώνη και μην ξεμπουκώνετε το παντελόνι. Ίσως είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε μετά το φαγητό διότι νιώθουμε πιο φουσκωμένοι. Η χαλάρωση αυτή όμως στρίβει και μπλοκάρει το έντερο με αποτέλεσμα να μπλοκάρετε καιη πέψη της τροφής.
  • Μην κάνετε μπάνιο διότι αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα οπότε μειώνεται η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι.
  • Μην περπατάτε και γενικά μην περιφέρεστε. Ο μύθος γύρω από την καλή χώνεψη της τροφής ήθελε να περπατάμε μετά από ένα γεύμα και πιο συγκεκριμένα να κάνουμε 100 βήματα. Το περπάτημα αποτρέπει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας και δυσκολεύει με την σειρά του την πέψη.
  • Τέλος, μην κοιμάστε αμέσως μετά από ένα γεύμα επειδή δεν γίνεται σωστή πέψη και ενδείκνυνται γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.