Τον Δεκέμβριο οι πρώτες κλινικές δοκιμές φαρμάκων για τον Εμπολα

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα αρχίσουν τον Δεκέμβριο τις πρώτες κλινικές δοκιμές τριών αγωγών κατά του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα σε τρία από τα κέντρα τους στη Γουινέα και τη Λιβερία.

Οι τρεις χωριστές κλινικές δοκιμές αποσκοπούν στην εύρεση δραστικής θεραπείας, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Είναι μια πρωτοφανής διεθνής συνεργασία που δίνει ελπίδα στους ασθενείς να λάβουν μια πραγματική θεραπεία κατά του ιού Εμπολα, ο οποίος σκοτώνει σήμερα το 50 έως το 80% όσων έχουν προσβληθεί», υπογράμμισε η γιατρός Ανίκ Αντιέρενς, που συντονίζει τις κλινικές δοκιμές για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Οι τρεις μελέτες θα τεθούν αντίστοιχα υπό την επίβλεψη τριών επιστημονικών κέντρων. Οι δοκιμές με το αντιρετροϊκό φάρμακο brincidofovir της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Chimerix στο κέντρο ELWA της Μονρόβιας στη Λιβερία υπό την επίβλεψη του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι δοκιμές με το αντιρετροϊκό φάρμακο favipiravir της ιαπωνικής Fujifilm στο Γκεκέντου της Γουινέας υπό το γαλλικό INSEM (Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας) και οι δοκιμές με αγωγή που έχει ως βάση το αίμα και το πλάσμα ασθενών που έχουν αναρρώσει στο κέντρο του Κόνακρι, πρωτεύουσας της Γουινέας υπό την επίβλεψη του ολλανδικού Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής της Αμβέρσας.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tanea.gr/news/world/article/5179720/ton-dekembrio-oi-prwtes-klinikes-dokimes-kata-toy-empola/