Κοιμηθείτε στο λεπτό πίνοντας το παρακάτω ποτό

Ανήκετε στους ανθρώπους που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Σας έχουμε την λύση.

Μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο Πειραματικό της Βιολογίας το 2014, έδειξε ότι ο χυμός από το κεράσι, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε στο λεπτό. Οι ερευνητές εξέτασαν επτά ενήλικες με αϋπνία και τους έδωσαν να πίνουν ένα ποτήρι χυμό από κεράσι δύο φορές την ημέρα, για δύο εβδομάδες και είδαν, ότι σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν τίποτα, κοιμόντουσαν περίπου σε 90 λεπτά.

Ο χυμός κερασιού είναι μια φυσική πηγή της ορμόνης μελατονίνης και του αμινοξέος τρυπτοφάνη. Η μελατονίνη βοηθάει τον οργανισμό να γνωρίζει πότε πρέπει να ξεκουραστεί και πότε να ξυπνήσει. Η σύνθεση της από τον εγκέφαλο, ενεργοποιείται στο σκοτάδι και απενεργοποιείται από το φως. Επίσης, η συγκέντρωση της μελατονίνης φτάνει στα πιο υψηλά επίπεδα λίγο πριν κοιμηθείτε. Η τριπτοφάνη παίζει και αυτή ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Αυτό το αμινοξύ σας βοηθάει να κοιμηθείτε, γιατί στο σώμα μετατρέπεται σε σεροτονίνη, μια χημική ουσία η οποία χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και σας προετοιμάζει για ύπνο.

Όσοι λοιπόν αρχίσετε να πίνετε χυμό από κεράσι, μπορεί να διαπιστώσετε μια βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου και να ξυπνάτε το πρωί γεμάτοι ενέργεια. Αν δεν είστε οπαδοί αυτού του φρούτου, δοκιμάστε το ακτινίδιο. Τρώτε δύο ακτινίδια μια ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι και θα αυξήσετε τον χρόνο του ύπνου κατά 13% μέσα σε λίγες εβδομάδες.