Βιβλίο-φωτιά για τη Νταϊάνα: Καταγγελίες για πλαστογραφία και προδοσία

Στο βιβλίο «Dianarama: Deception, Entrapment, Cover-Up—The Betrayal of Princess Diana», ο δημοσιογράφος Andy Webb, αποτέλεσμα εικοσαετούς έρευνας, υποστηρίζει ότι ο Martin Bashir χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για να χειραγωγήσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η αναφορά επιστρέφει στη συνέντευξη του 1995, όπου η Νταϊάνα ξεστόμισε τη διάσημη φράση “ήμασταν τρεις σε αυτό τον γάμο” — μια δήλωση που το βιβλίο τοποθετεί στο κέντρο της αφήγησης για την παραπλάνηση.

Σύμφωνα με το κείμενο του Webb, η χρήση πλαστών στοιχείων και η χειραγώγηση της πληροφορίας οδήγησαν σε μία σειρά γεγονότων με σοβαρές συνέπειες, τις οποίες το βιβλίο περιγράφει ως προδοσία με καταληκτικές, ακόμη και θανατηφόρες, επιπτώσεις.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι στηρίζει τα συμπεράσματά του σε έγγραφα, μαρτυρίες και αναλύσεις που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της έρευνάς του.

Οι παρούσες κατηγορίες προτείνουν την ανάγκη ανεξάρτητης επαλήθευσης και ενδεχόμενων επίσημων ερευνών. Το βιβλίο αναζωπυρώνει τη δημόσια συζήτηση για τη δεοντολογία του δημοσιογραφικού έργου και τα όρια που τίθενται όταν η δημοσιότητα συνδέεται με προσωπικό κόστος.

Ροή Ειδήσεων

Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του...

Μουντιάλ 2026: Παράδειγμα προς μίμηση – Οι «μπλε σαμουράϊ» συνεχίζουν την παράδοση στα γήπεδα του κόσμου

Πιστοί στην παράδοση, οι Ιάπωνες φίλαθλοι άφησαν εχθές (14/6)...

Μητσοτάκης: Όταν η Πολιτεία ακούει και συνεργάζεται με την κοινωνία των πολιτών κάτι καλό μπορεί να προκύψει

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση για την...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες