Αυστραλία: Πάνω από 30.000 κρούσματα και 70 θάνατοι σε 24 ώρες

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 30.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ απομένουν παρά περίπου δέκα ημέρες ώσπου η χώρα να ανοίξει ξανά πλήρως τα σύνορά της στους τουρίστες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια.

Το ίδιο διάστημα, διαπιστώθηκαν 70 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 (24 στην Κουίνσλαντ, 21 στη Βικτόρια, 20 στη Νέα Νότια Ουαλία, από δύο στην Τασμανία και στη Νότια Αυστραλία και ένας στην περιοχή της πρωτεύουσας). Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έφθασε τους 4.303 νεκρούς επί συνόλου 2,8 εκατ. μολύνσεων στη χώρα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται σήμερα 3.800 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων 271 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Τη Δευτέρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε όλους τους ξένους τουρίστες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την COVID-19 από την 21η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ορισμένες πολιτείες λένε ότι οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν λάβει αναμνηστική δόση για να τους επιτρέπεται να παραθερίσουν σε αυτές.

Ο Νταν Τέαν, ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Επενδύσεων, έκρινε ωστόσο ότι είναι σημαντικό οι πολιτείες και οι περιοχές της Αυστραλίας να υιοθετήσουν ενιαίους κανόνες για τους ξένους ταξιδιώτες καθώς «θα υπάρξουν προβλήματα αν σταλούν αντιφατικά μηνύματα».

Πηγή: ΑΠΕ