Ιταλία-covid-19: Άνοιξαν και πάλι τα σχολεία - Πιθανή επιστροφή σε τηλεκπαίδευση μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τους μισούς μαθητές

Σήμερα το πρωί, όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, ξανάνοιξαν τα σχολεία όλης της Ιταλίας, με μόνη εξαίρεση την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και την Σικελία.

«Δεν είχε νόημα να είναι όλα ανοικτά και να κλείσουμε μόνον τα σχολεία. Αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε είναι ότι οι περισσότεροι μαθητές σήμερα επέστρεψαν τις τάξεις τους», δήλωσε ο ιταλός υπουργός παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι.

Χθες, οι λυκειάρχες είχαν προβλέψει ότι κατά την πρώτη αυτή ημέρα μετά την επιστροφή από τις διακοπές, θα απουσίαζε λόγω της επιδημίας κορονοϊού γύρω στο 10% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σήμερα όμως, η δημόσια τηλεόραση της Rai μεταδίδει ότι βάσει των πρώτων στοιχείων που φθάνουν από τις διάφορες περιοχές της χώρας, μέχρι το τέλος της εβδομάδας μπορεί να τεθούν σε τηλεκπαίδευση μέχρι και 200.000 τάξεις. Το 50%, δηλαδή, όλης της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των αποφάσεων της ιταλικής κυβέρνησης, στους παιδικούς σταθμούς με ένα μόνον θετικό κρούσμα κορονοϊού , η διδασκαλία θα σταματά για δέκα ημέρες, στα δημοτικά με δύο και στα γυμνάσια και στα λύκεια με τρία.

Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης του περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, με αναφορά στην απόφασή του για αναβολή της επιστροφής των μαθητών στα θρανία μέχρι το τέλος του μηνός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ