Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026
23.5 C
Athens

Το Σουδάν «έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της Wagner» τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι το Σουδάν, το οποίο «σπαράσσεται» από τη σύγκρουση μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Λαβρόφ χαρακτήρισε «τραγωδία» όσα συμβαίνουν στο Σουδάν. Επανέλαβε όμως ότι η Wagner είναι «ιδιωτική εταιρεία» και το Σουδάν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της, εφόσον το επιθυμεί.

«Θυμηθείτε πώς προέκυψε το κράτος του Σουδάν», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν ως προτεραιότητά τους τη διχοτόμηση της χώρας αυτής.

Ροή Ειδήσεων

Iron Mike Ζαμπίδης: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Battle of The Legends – Οι… εκπλήξεις του Μιχάλη και το stare down με τον...

Τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού συγκεντρώνει η μοναδική συνύπαρξη...

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προσωρινά αποτελέσματα, ενστάσεις στο gov.gr και πού θα τα δείτε στη ΔΥΠΑ

Δείτε πώς και πότε υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι ενστάσεις μετά τα προσωρινά αποτελέσματα, πού εμφανίζονται τα αποτελέσματα στη ΔΥΠΑ και ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει νομοσχέδιο για διεκδικήσεις σε «αμφισβητούμενες» θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η κυβέρνηση Ερντογάν προετοιμάζει νομοσχέδιο για να κατοχυρώσει επίσημα τουρκικούς ισχυρισμούς περί θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με πιθανές επιπτώσεις στις περιφερειακές εντάσεις.

Φυσικοθεραπευτικά εργαλεία για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων (Πανελλήνιες)

Πρακτικές τεχνικές κίνησης, αναπνοής και μυϊκής χαλάρωσης που βοηθούν μαθητές να μειώσουν το άγχος, να διατηρήσουν την ηρεμία και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους στην περίοδο των εξετάσεων.

Το πρώτο βίντεο στην ιστορία του YouTube: «Me at the Zoo» ανέβηκε στις 23 Απριλίου 2005

Στις 23 Απριλίου 2005 ο συνιδρυτής του YouTube Τζαγουίντ Καρίμ ανέβασε το «Me at the Zoo», ένα 18δευτερολέπτων κλιπ που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου.

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες