Σάββατο, 7 Μαρτίου, 2026
12.2 C
Athens

Τέσσερις νεκροί και 34 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Ποκρόφσκ της Ουκρανίας

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 34 τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση στην πόλη Ποκρόβσκ, στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες στους τομείς του Ποκρόφσκ και του Τορέτσκ, όπου ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να επικρατήσει.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο παιδιά, όπως δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάσκιν στο Telegram.

“Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές επιθέσεις εναντίον αμάχων τον τελευταίο καιρό», πρόσθεσε ο κυβερνήτης, αναφερόμενος σε ένα χτύπημα που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση βαλλιστικού πυραύλου Iskander, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει έως και 700 κιλά εκρηκτικής γόμωσης.

Αυτές οι επιθέσεις έρχονται την επομένη της ουκρανικής επίθεσης στη Σεβαστούπολη της προσαρτημένης Κριμαίας, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη Μόσχα χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους ATACMS και η οποία άφησε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν χθες είχαν προγραμματιστεί από τις ΗΠΑ και τεθεί σε τροχιά από τις ΗΠΑ.

Σήμερα η Σεβαστούπολη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ροή Ειδήσεων

Ευρωπαϊκή «ομπρέλα» προστασίας στην Κύπρο: Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία στέλνουν πλοία στη Μεγαλόνησο

Η ανάπτυξη των φρεγατών «Κίμων» και «Ψαρά» στην Κύπρο, σε...

Τέσσερα νέα ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για παραρτήματα στην Ελλάδα – Ζαχαράκη: «Η χώρα μας εξελίσσεται σε κόμβο έρευνας»

Τέσσερις νέες αιτήσεις από πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού κατατέθηκαν...

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στα δυτικά...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες