Πιθανό το σενάριο χρεοκοπίας για το Twitter, λέει ο Μασκ

Συνεχίζονται οι δυσκολίες για τον Έλον Μασκ στο Twitter, με τον ίδιο να «προβλέπει» ένα αβέβαιο οικονομικό μέλλον για την πλατφόρμα.

Ο Yoel Roth, ο επικεφαλής ασφαλείας, στον οποίο είχε ανατεθεί να διαχειριστεί δημοσίως τις ανησυχίες από διαφημιστές και χρήστες για την πλατφόρμα, φέρεται να είναι ο τελευταίος που αποχώρησε από την εταιρεία.

Οι αποχωρήσεις ξεκίνησαν την ίδια ημέρα που ο Έλον Μασκ απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι «η χρεοκοπία δεν αποκλείεται», σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Σε email προς τους υπαλλήλους και σε μια επακόλουθη συνάντηση του προσωπικού, ο Μασκ δεν ενέπνευσε εμπιστοσύνη για το μέλλον της εταιρείας. Στο μήνυμά του περιέγραψε τις άσχημες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρισκόταν η εταιρεία και πόσο σημαντική πίστευε ότι ήταν η συνδρομητική υπηρεσία της, το Twitter Blue, για το μέλλον της.

«Χωρίς σημαντικά έσοδα από συνδρομές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Twitter να μην επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση», ανέφερε στο email. «Χρειαζόμαστε περίπου τα μισά από τα έσοδά μας να είναι από συνδρομές».

Το συνδρομητικό προϊόν Twitter Blue της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν ένα πιστοποιημένο μπλε σημάδι ελέγχου για 8 δολάρια.

«Δεν έχω δει ποτέ δισεκατομμυριούχο να εκλιπαρεί τόσο πολύ για 8 δολάρια», σχολίασε ο Ντέρικ Τζόνσον, πρόεδρος της NAACP. «Είναι σαφές ότι οι προσπάθειές μας -καλώντας τις εταιρείες να διακόψουν όλες τις διαφημίσεις στο Twitter- έχουν αποτέλεσμα. Οι εταιρείες πρέπει να λογοδοτήσουν, και το Twitter δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση δεν έχουν θέση πουθενά», δήλωσε.