Πουλάει μετοχές της Tesla για να βοηθήσει το Twitter o Μασκ

Ο Έλον Μασκ αναζητά ρευστότητα, έπειτα από την εξαγορά του Twitter, με τον ίδιο να πουλάει μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου από την περασμένη Παρασκευή 4/11 μέχρι την Τρίτη 8/11 πούλησε επιπλέον 19,5 εκατομμύρια μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσίευσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Μασκ το 2021 πούλησε μετοχές της Tesla συνολικής αξίας 22 δισ. δολαρίων, ενώ φέτος πούλησε μετοχές αξίας άνω των 8 δις. δολαρίων τον Απρίλιο και σχεδόν 7 εκατ. δολαρίων τον Αύγουστο.

Μετά από την πρόσφατη πώληση μετοχών ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει μερίδιο περίπου 14% στην Tesla, σύμφωνα με το Reuters. Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει χάσει σχεδόν τη μισή χρηματιστηριακή της αξία ενώ η αξία του Μασκ κατρακύλησε κατά 70 δισ. δολάρια από τότε που έκανε προσφορά για το Twitter τον περασμένο Απρίλιο.

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει τον Αύγουστο, ότι «τελείωσε» με την πώληση μετοχών της Tesla για να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter, ωστόσο μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις όπως οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Twitter και η μαζική αποχώρηση χρηστών και διαφημιστών, ίσως τον ανάγκασαν να αναθεωρήσει.