Το νέο iPhone 14 θα παρουσιάσει η Apple το Σεπτέμβριο

Προσκλήσεις για παρουσίαση στις 7 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από το σύνηθες, έστειλε στους δημοσιογράφους η Apple, με την αγορά να φημολογεί την ανακοίνωση νέων iPhone.

Συνήθως, η Apple ξεκινά τις παραδόσεις νέων προϊόντων περίπου δέκα ημέρες μετά τα αποκαλυπτήριά τους. Και αυτό σημαίνει ότι η πραγματοποίηση της φθινοπωρινής παρουσίασης νωρίτερα από το κανονικό θα προσθέσει μερικές πολύτιμες ημέρες για πωλήσεις νέων συσκευών στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του iPhone 14, αναφέρει το Reuters, το οποίο είχε μεταδώσει νωρίτερα πως η Apple περιμένει αύξηση πωλήσεων με τα νέα μοντέλα.

Οι πωλήσεις των iPhone δεν έχουν βυθιστεί όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τις συσκευές άλλων κατασκευαστών και η Apple φρόντισε να θωρακίσει την παραγωγή του smartphone από τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Διαστημικό θέμα: η πρόσκληση που έστειλε η εταιρεία δείχνει το σήμα της σχεδιασμένο με αστέρια.

Επιπλέον, η αύξηση του κόστους ζωής διεθνώς επηρεάζει λιγότερο τους σχετικά ευκατάστατους πελάτες του αμερικανικού γίγαντα της τεχνολογίας.

Και κάτι ακόμα;

Η Apple αναμένεται ακόμα να παρουσιάσει σύντομα, πιθανώς στην εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, νέα μοντέλα Apple Watch, iPad και υπολογιστών Mac, οι οποίοι πλέον βασίζονται σε επεξεργαστές της ίδιας της Apple.

Η εταιρεία αναγνωρίζει πάντως ότι οι ελλείψεις εξαρτημάτων ίσως περιορίσουν την παραγωγή αυτών των συσκευών.

Για πρώτη φορά από το 2020 η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Steve Jobs Theater (Reuters)

Η εκδήλωση της 6ης Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο Steve Jobs Theater εντός του campus των κεντρικών γραφείων της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Θα είναι η πρώτη εκδήλωση της εταιρείας που θα υποδεχτεί κοινό σε εσωτερικό χώρο από την αρχή της πανδημίας το 2020.

Η Apple είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση για προγραμματιστές και δημιουργούς νωρίτερα φέτος, σε εξωτερικό όμως χώρο.