Αποκαλύφθηκε ψηφιακά το ελληνικό hypercar Chaos των έως και 3.000 ίππων - Εικόνες

Το Chaos, το ελληνικό hypercar της Spyros Panopoulos Automotive (SPA) έκανε σήμερα την ψηφιακή του πρεμιέρα. Η εταιρεία χαρακτηρίζει το νέο αυτό αυτοκίνητο ως το πρώτο Ultracar του κόσμου.

 

Το Chaos πάντα σύμφωνα με την SPA, θα μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά και νόμιμα σε δημόσιους δρόμους. Και αυτό παρά την πολύ μικρή απόστασή του από το έδαφος, όπως μπορούμε να δούμε από τις ψηφιακές απεικονίσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά και τις εξίσου περιορισμένες διαδρομές της ανάρτησής του που φαίνεται από την εξαιρετικά μικρή απόσταση των τροχών από τους θόλους των φτερών.

Κατά τα άλλα το εμπρός μέρος είναι εξαιρετικό πολύπλοκο για χάρη της αεροδυναμικής κατά την SPA, παραπέμποντας ελαφρώς σε μονοθέσιο της F1 και περισσότερο, σε ότι αφορά το design, στη θρυλική Ferrari Enzo.

 

Για την κατασκευή του πλαισίου και του αμαξώματος αναφέρεται πως θα χρησιμοποιηθούν εξωτικά υλικά, πολλά από τα οποία, όπως το Zylon, προέρχονται από τη Φόρμουλα 1 όπου και εκεί όμως χρησιμοποιούνται ελάχιστα.

 

Οι ψηφιακές απεικονίσεις του εσωτερικού δείχνουν μια space προσέγγιση, ενώ ο κινητήρας του Chaos είναι ένας V10 4.000 κυβικών με δύο turbo. Ο οποίος στη στάνταρ έκδοσή του αποδίδει 2.000 ίππους και στην κορυφαία 3.000.

 

Το Chaos να μην μείνει απλά στα ψηφιακά του σχέδια, όπως έχει γίνει με πολλά hypercars που δεν ξεπέρασαν το στάδιο της… οθόνης. Και ας ήταν ηλεκτρικά, όπου οι… χιλιάδες ίπποι αποδίδονται πολύ πιο εύκολα. Πάντως και το ηλεκτρικό hypercar της Rimac, το Nevera, δεν ξεπερνά τους 2.000 ίππους…

15 με 20 Chaos τον χρόνο

Η SPA φιλοδοξεί, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά της, να κατασκευάζει 15 με 20 Chaos σε ετήσια βάση -συνολικά 100- και σε εγκαταστάσεις 35.000 στεγασμένων τετραγωνικών μέτρων που βρίσκονται σε μια συνολική έκταση 108 στρεμμάτων. Όσο για τις τιμές η στάνταρ έκδοση των 2.000 ίππων θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και αυτή των 3.000 ίππων το επίσης μυθικό ποσό των 12,5 εκατομμυρίων.

Η SPA πάντως λέει πως έχει ήδη μια παραγγελία.