Προβλήματα και πάλι σε Instagram και Facebook - Δυσκολίες στην ανανέωση

Μετά το μεγάλο μπλάκ άουτ που έριξε για πάνω από έξι ώρες, Facebook, Instagram και WhatsApp τη Δευτέρα, προβλήματα εμφανίζονται ξανά σήμερα σε Facebook και Instagram.

Όπως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ώρες από χρήστες σε όλο τον κόσμο, εντοπίζονται καθυστερήσεις στην ανανέωση των σελίδων του Instagram. Παράλληλα, χρήστες στο Facebook δεν μπορούν να δουν τις αναρτήσεις τους, καθώς εμφανίζεται η σήμανση σφάλματος.

Μετά το διάρκειας έξι ωρών μπλακ άουτ που κόστισε δισεκατομμύρια, η εταιρεία διεμήνυσε πριν από λίγες μέρες ότι δεν υπήρξε κακόβουλη δράση πίσω από το πρόβλημα σύνδεσης που βύθισε για πάνω από έξι ώρες στο σκοτάδι Facebook, Instagram και Whatsapp.

Η Facebook Inc ανακοίνωσε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου ότι μια συντήρηση ρουτίνας στο δίκτυο της εταιρείας που συνδέει τα κέντρα δεδομένων της, προκάλεσε την κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματος της για περισσότερες από έξι ώρες τη Δευτέρα (04/10).

H εταιρεία υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα δεδομένα των χρηστών παραβιάστηκαν κατά τον χρόνο διακοπής της σύνδεσης». Επεσήμανε, ακόμη, ότι υπήρξε πρόβλημα με τα εσωτερικά συστήματα της Facebook, γεγονός που δυσκόλεψε τις προσπάθειες εντοπισμού και λύσης του προβλήματος.

Απευθυνόμενη στους χρήστες που ταλαιπωρήθηκαν, η εταιρεία προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Κατανοούμε τις συνέπειες που είχαν οι διακοπές και αναγνωρίζουμε την ευθύνη που είχαμε να ενημερώνουμε τους χρήστες για τα προβλήματα στις υπηρεσίες μας. Ζητούμε συγγνώμη από όλους όσοι ταλαιπωρήθηκαν και εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε ακριβώς τι συνέβη, ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις υποδομές μας».