Ένας δισεκατομμυριούχος & τρεις επιλεγμένοι πολίτες, οι πρώτοι διαστημικοί τουρίστες (Video)

Ένας δισεκατομμυριούχος και τρεις επιλεγμένοι πολίτες είναι οι τέσσερις αστρο-τουρίστες που έγραψαν ιστορία ταξιδεύοντας στο διάστημα χωρίς επαγγελματία αστροναύτη, με την εκτόξευση πυραύλου του projext Space X τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου 2021. Θα παραμείνουν εκεί δε, για 3 μέρες.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ της SpaceX ήταν μια έμπνευση του Έλον Μασκ με τον τίτλο «Inspiration4». Το Falcon -9 ναυλώθηκε για το τριήμερο ταξίδι, από τον δισεκατομμυριούχο Τζάρεντ Άιζακμαν που επέλεξε να προσφέρει τρεις ακόμα θέσεις σε απλούς πολίτες.

Space X: Σε λίγες ώρες η εκτόξευση στο Διάστημα για τους πρώτους αστρο- τουρίστες | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

 

Η Χέιλι Άρσενο επέζησε από παιδικό καρκίνο και σήμερα είναι βοηθός νοσηλεύτρια. Στα 29 της χρόνια έγινε η νεότερη Αμερικανίδα και ο πρώτος άνθρωπος με τεχνικό άκρο που ταξίδεψε στο διάστημα. Η ίδια δηλώνει ότι από μικρή ήθελε να γίνει νοσοκόμα και μέντορας των ανθρώπων που περνάνε δύσκολα λέγοντας τους για την περιπέτεια της υγείας της.

Μαζί με την Χέιλι θα βρίσκεται και ο Κρις Σεμπρόσκι. Πρόκειται για έναν βετεράνο της πολεμικής αεροπορίας που στα 42 του θα ζήσει μια εμπειρία που όμοια της δεν υπάρχει.

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του σαν τον άνθρωπο που δεν βρίσκεται στο προσκήνιο αλλά βοηθάει τους άλλους να πετύχουν τους στόχους του και να βρεθούν στο επίκεντρο.

Το τελευταίο μέλος του πληρώματος είναι η Σάιαν Πρόκτορ. Είναι καθηγήτρια επιστημών της Γης και στα 51 της έγινε η τέταρτη Αφροαμερικανίδα που ταξιδεύει στο διάστημα.

Μάλιστα, η ίδια είχε φτάσει κοντά στο να γίνει αστροναύτης το 2009. Ήταν ανάμεσα στους 47 φιναλίστ που είχαν ξεχωρίσει οι άνθρωποι της NASA ανάμεσα σε 3.5000 αιτήσεις, αλλά τελικά δεν ήταν μέσα σε αυτούς που είχαν επιλεγεί. Το 2013 είχε πάρει μέρος σε ένα άλλο πρόγραμμα της NASA που μάζευε πληροφορίες σχετικά με ένα επικείμενο ταξίδι στον Άρη.

Δείτε το εντυπωσιακό Video από την εκτόξευση του Falcon-9:

Ο πύραυλος της SpaceX απογειώθηκε με επιτυχία λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα από το διαστημικό κέντρο «Κένεντι» στη Φλόριντα. Οι τέσσερις αστρο-τουρίστες αναμένεται να κάνουν ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα και θα ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.