Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον πέταξε στο Διάστημα-Καρέ-καρέ η ιστορική πτήση (Video)

Xωρίς προβλήματα προσγειώθηκε σήμερα στο Μεξικό ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον , μετά την πτήση του στο διάστημα, η οποία διήρκησε σχεδόν μία ώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

Το αεροπλάνο, που μετέφερε το διαστημικό σκάφος του Μπράνσον, απογειώθηκε γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδος από τη βάση Spaceport America στην αμερικανική πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Πήρε ύψος για περίπου πενήντα λεπτά της ώρας και στη συνέχεια αποσπάστηκε το διαστημικό σκάφος που ήταν προσκολλημένο στο κύτος του, μέσα στο οποίο βρίσκονταν ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, το οποίο έθεσε τότε σε λειτουργία τον δικό του κινητήρα και έφτασε στο κενό του Διαστήματος.

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity, το οποίο μετέφερε επίσης δύο πιλότους και άλλους τρεις επιβάτες, προσγειώθηκε σε μια πίστα της βάσης Spaceport America περίπου στις 09:40 (τοπική ώρα, 18:40 ώρα Ελλάδας).

branson-ektokseusi3

Η πτήση μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ παρουσιαστής της «εκτόξευσης» ήταν ο Στέφεν Κόλμπερτ. Συμπαρουσίαζε η μηχανικός Βερόνικα ΜακΓκάουαν, αλλά και άλλοι εκπαιδευόμενοι αστροναύτες.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στο διαστημικό σκάφος περιέγραψε σε μήνυμά του μια «μοναδική εμπειρία ζωής», είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που έκανε το ταξίδι αυτό με έναν κινητήρα που αναπτύχθηκε από μια εταιρεία την οποία ο ίδιος ίδρυσε, νικώντας τον Τζεφ Μπέζος που πρόκειται να πραγματοποιήσει την πτήση στις 20 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Τζεφ Μπέζος ετοιμάζει τη δική του εκτόξευση στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος, Νιου Σέπερντ. Επισημαίνεται το διαστημικό αυτό σκάφος έχει πάρει το όνομα του από τον πρώτο Αμερικανό αστροναύτη, Άλαν Σέπαρντ, που ήταν ο πρώτος αστροναύτης που ταξίδεψε στο διάστημα με την εταιρία του Μπέζος.