Instagram για παιδιά σχεδιάζει το Facebook-Έντονες αντιδράσεις από Αμερικανούς γερουσιαστές

Nα εγκαταλείψει τα σχέδιά του για μια έκδοση Instagram για παιδιά, μικρότερα των 13 ετών, κάλεσε σήμερα το Facebook μια ομάδα γερουσιαστών και βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος, επισημαίνοντας ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης απέτυχε να «προχωρήσει σε ουσιαστικές δεσμεύσεις σχετικά με την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο».

Συγκεκριμένα, οι γερουσιαστές Εντ Μάρκι και Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ και οι βουλεύτριες Κάθι Κάστορ και Λόρι Τράχαμ είπαν ότι το Facebook δεν ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες τους. Από την πλευρά του το Facebook τόνισε ότι έχει απαντήσει στους βουλευτές, σε μια επιστολή στις 26 Απριλίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα, ότι δεν έχει ορίσει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση αυτή, όμως αναμένει ότι η ανάπτυξή της θα «χρειαστεί πολλούς μήνες».

«Το Facebook έχει ιστορία στο να αποτυγχάνει να προστατεύσει τα παιδιά στις πλατφόρμες του», τονίζουν οι νομοθέτες μια κοινή ανακοίνωση. «Όσον αφορά το να βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη, το Facebook στερείται του τεκμηρίου της αθωότητας. Προτρέπουμε σθεναρά το Facebook να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ξεκινήσει μια έκδοση Instagram για παιδιά».

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα 40 εισαγγελέων κάλεσε επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια.

Εκπρόσωπος τύπου του Facebook δήλωσε σήμερα ότι «όπως κάθε γονέας γνωρίζει, τα παιδιά βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο. Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση προσφέροντας εμπειρίες που δίνουν στους γονείς ορατότητα και έλεγχο όσων κάνουν τα παιδιά τους».