Πωλήθηκε το πρώτο tweet στην ιστορία: Η τιμή ξεπερνά κάθε φαντασία

 Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, πώλησε σήμερα το πρώτο του tweet, ως ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, στην τιμή των 2,9 εκατ.δολαρίων.

Το tweet του είναι σε μορφή φηφιακού περιουσιακού στοιχείου (non-fungible token -NFT), μία κατηγορία ενεργητικού που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στις αρχές του 2021. Kάθε ΝFT έχει τη δική του ψηφιακή υπογραφή, η οποία δίδει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να επαληθεύσει τη γνησιότητα και την ιδιοκτησία του εν λόγω ενεργητικού.

Επισημαίνεται ότι το tweet «Just setting up my twttr» ήταν το πρώτο του Τζακ Ντόρσεϊ που έγινε στις 21 Μαρτίου του 2006.

Το NFT πωλήθηκε, σύμφωνα με το moneyreview.gr, μέσω δημοπρασίας στην πλατφόρμα Valuables, που ελέγχεται από την αμερικανική εταιρεία Cent. Αγοράστηκε με την χρήση του κρυπτονομίσματος Ether έναντι 1.630,5825601 Εθερ, που αντιστοιχούσαν σε 2.915.835,47 δολάρια τη στιγμή της πώλησης, σύμφωνα με τον Κάμερον Χετζάζι, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Cent.

Η Cent επιβεβαίωσε ότι αγοραστής είναι ο Σίνα Εστάβι. Με βάση το προφίλ του στο Twitter @sinaEstavi, κατοικεί στη Μαλαισία και είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας blockhain Bridge Oracle. Ο Εστάβι δήλωσε στο Reuters ότι είναι ευγνώμων, όταν ερωτήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την αγορά του.