Την ημέρα του γάμου του στο εργαστήριο πέρασε το ζευγάρι που δημιούργησε το εμβόλιο της Pfizer

Το ζεύγος που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του ελπιδοφόρου εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό φέρεται να πέρασε ακόμα και την ημέρα του… γάμου του, δουλεύοντας στο εργαστήριο.

Η 53χρονη δρ. Oezlem Tuereci και ο 55χρονος δρ. Ugur Sahin αποτελούν τους συνιδρυτές της εταιρείας BioNTech, η οποία συνεργάζεται με την Pfizer και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του εμβολίου.

Η εταιρεία τους ασχολείται, μεταξύ άλλων, με την έρευνα για τον HIV και τη φυματίωση.

Το ζεύγος των επιστημόνων ίδρυσε από κοινού την εταιρεία BioNTech το έτος 2008, έχοντας πρώτη πουλήσει την προηγούμενή του εταιρεία «Ganymed Pharmaceuticals» για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.189.861.482 ευρώ.

Οι δύο επιστήμονες, γόνοι μεταναστών στη Γερμανία, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους Γερμανούς πολίτες.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους κάνουν λόγο για ταπεινούς ανθρώπους, απόλυτα αφοσιωμένους στην επιστήμη τους.

«Παρά τα επιτεύγματά του, δεν έπαψε ποτέ να είναι εξαιρετικά ταπεινός και ευχάριστος», σχολίασε για τον δρ. Sahin ο Matthias Kromayer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας MIG AG που χρηματοδοτεί την BioNTech.

«Είναι ένα πολύ σεμνό άτομο. Το φαίνεσθαι σημαίνει λίγα γι’ αυτόν», προσέθεσε ο Matthias Theobald, καθηγητής ογκολογίας στο πανεπιστήμιο του Mainz της Γερμανίας και συνεργάτης του δρ. Sahin εδώ και 20 χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα της δόκτωρος Tuereci σε συνέντευξή της, το ζευγάρι φρόντισε ακόμα και την ημέρα του γάμου του να αφιερώσει χρόνο δουλεύοντας μαζί στο εργαστήριο.

Θυσίες όπως αυτή φαίνεται πως θα αποδώσουν καρπούς με όφελος για όλη την κοινωνία, αφού το εμβόλιο που ανέπτυξαν κατά του κορωνοϊού, έχει 90% αποτελεσματικότητα, με πολλά κράτη ανά την υφήλιο να παραγγέλνουν ήδη μεγάλες δόσεις του φαρμάκου.

 

Πηγή: The Sun