Η «Ψυχή» του ηλιακού μας συστήματος: Ο αστεροειδής «Psyche», χρυσωρυχείο για οικονομία &... αστρολογία

Ένας ιδιόμορφος αστεροειδής με το όνομα «Psyche», η… «Ψυχή» του ηλιακού μας συστήματος, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιστημόνων της NASA.

Ο αστεροειδής βρίσκεται ανάμεσα στους πλανήτες Άρη και Δία, και σε απόσταση από τον Ήλιο τριπλάσια σε σχέση με αυτήν του Ήλιου από τη Γη.

Η διάμετρός του φτάνει τα 225 μέτρα, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από σίδηρο και νικέλιο.

Αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο ως προς την σύστασή του, τότε η χρηματική αξία ενός κομματιού μετάλλου σε αυτό το μέγεθος θα ανερχόταν στα 10.000 τετράκις εκατομμύρια, αξία πολύ υψηλότερη από ολόκληρη την οικονομία του πλανήτη μας.

Παρά το εντυπωσιακό αυτό γεγονός, ο αστεροειδής όπως μεταδίδει το CNN, θεωρείται άξιος μελέτης, καθώς εικάζεται ότι μπορεί να αποτελεί τον πυρήνα ενός πλανήτη που έχασε τον εξωτερικό του «μανδύα» και δεν σχηματίστηκε ποτέ πλήρως.

Καθώς η μελέτη του πυρήνα της Γης είναι ιδιαίτερα δύσκολη, οι επιστήμονες θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με το εσωτερικό του πλανήτη μας, μελετώντας αυτόν τον αστεροειδή.

Αυτός ο αστεροειδής θα μπορούσε να κάνει όλους τους κατοίκους της Γης  εκατομμυριούχους - CNN.gr

Το 2022, μάλιστα, η NASA σκοπεύει να στείλει ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος στον αστεροειδή για να μελετήσει σε βάθος την επιφάνεια και την σύστασή του.

Προς το παρόν, το ουράνιο σώμα αποτελεί αντικείμενο παρατήρησης του τηλεσκοπίου Χαμπλ, ενώ στις πρώτες μελέτες που έγιναν σχετικά χρησιμοποιήθηκε η υπεριώδης ακτινοβολία.

Η χρήση της ακτινοβολίας ευθύνεται για τις εικασίες των επιστημόνων σχετικά με την σύσταση του αστεροειδούς, καθώς το ουράνιο σώμα αντανακλούσε τις ακτίνες με τον ίδιο τρόπο που αντανακλά ο σίδηρος το ηλιακό φως.

Ψυχή 16»: Ο αστεροειδής-χρυσωρυχείο με μεταλλεύματα αξίας 10 τετράκις εκατ.  δολαρίων - THERMISnews.gr

Ο αστεροειδής «Ψυχή» στην Αστρολογία

Στην αστρολογία, η Ψυχή (ή αλλιώς Psyche), είναι ένας αστεροειδής (Asteroid 16) που ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό Αστρονόμο Annibale De Gasparis.

Λίγο αργότερα, οι Αμερικανοί αστρολόγοι Lehman και Morrison είχαν την ιδέα να αναλύσουν την επιρροή των αστεροειδών στη ζωή μας.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η Ψυχή κατέχει κυρίαρχη θέση στα ωροσκόπια των διάμεσων, (μέντιουμ), αλλά και όλων εκείνων, που  διαθέτουν ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις τις οποίες χρησιμοποιούν πρακτικά, όπως οι χαρτομάντες, οι οραματιστές, οι αστρολόγοι, καθώς και άτομα που ασχολούνται με θέματα… ψυχής, όπως οι ψυχολόγοι και οι ψυχαναλυτές.

Το γεγονός αυτό απασχόλησε αρκετούς διάσημους ερευνητές αστρολόγους στη συνέχεια, οι οποίοι επιβεβαιώνουν με στατιστικές έρευνες την συγκεκριμένη επιρροή του αστεροειδή στο ωροσκόπιο μας.

Στην αστρολογία, ο αστεροειδής Ψυχή, έχει επίσης συνδεθεί με το ζώδιο των Ιχθύων, γιατί η ανακάλυψή του έγινε στις 17 Μαρτίου (ημέρα γενεθλίων των Ιχθύων).

Έτσι λοιπόν η θέση του αστεροειδή Ψυχή, στο προσωπικό μας ωροσκόπιο αποκαλύπτει τα μεταφυσικά μας χαρίσματα, την διαίσθησή μας αλλά και τις βαθύτερες ψυχικές μας ανάγκες. Φανερώνει τις ευαισθησίες της ψυχής μας, αλλά και τον τρόπο που αντιδρούμε και εκφραζόμαστε στα εξωτερικά γεγονότα.