Ιάπωνας αστροναύτης ψήλωσε 9 εκατοστά κατά την παραμονή του στο διάστημα!

Ο Ιάπωνας αστροναύτης Νορισίγε Κανάι αποκάλυψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι ψήλωσε κατά 9 εκατοστά μέσα στο διάστημα των τριών εβδομάδων που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αφήνοντας τους πάντες άφωνους. Όπως σχολίασε, προφανώς εντυπωσιασμένος και ο ίδιος, έχει να πάρει τόσους πόντους από την παιδική του ηλικία.

Στην ανάρτησή του γνωστοποίησε ακόμη, με πολύ χιούμορ, την ανησυχία του μήπως πλέον δε θα χωράει στο διαστημικό σκάφος για να γυρίσει πίσω στη Γη.

Κάτι ανάλογο και στον Αμερικάνο αστροναύτη, Σκοτ Κέλι το 2016. Εκείνος βέβαια είχε ψηλώσει μόνο 5 εκατοστά μετά από 340 ημέρες παραμονής στο Διάστημα. Δυστυχώς, όμως, σε λίγο καιρό μετά την άφιξή του στη Γη επέστρεψε κανονικά στο προηγούμενό του ύψος, κάτι που περιμένουν να συμβεί και στον Ιάπωνα αστροναύτη, αφού επιστρέψει, σε πέντε περίπου μήνες.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στις διαστημικές αποστολές και οφείλεται στην έλλειψη βαρύτητας, αφού δεν συμπιέζεται προς τα κάτω η σπονδυλική στήλη και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι. Συνήθως η αύξηση ύψους δεν ξεπερνά τα 3-5 εκατοστά.