Ο Ζούκεμπεργκ φτιάχνει ψηφιακή λέσχη βιβλίου μετά από πρόταση χρήστη του Facebook

H NEA ΜΟΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Πριν το τέλος της προηγούμενης χρονιάς ο ιδρυτής του Facebook είχε ζητήσει από τους χρήστες να του προτείνουν μια πρόκληση για το καινούριο έτος και είχε υποσχεθεί ότι θα διάλεγε την καλύτερη ιδέα.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση ενός χρήστη που του πρότεινε να αρχίσει να διαβάζει βιβλία και να μοιράζεται τις εντυπώσεις του με τους ακόλουθους τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δήλωσε ότι θα διαβάζει ένα βιβλίο κάθε δυο εβδομάδες και έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook με την ονομασία Τα βιβλία μιας χρονιάς. Ο Ζούκεμπεργκ δήλωσε θα δίνει ιδιαίτερη σημασία στα βιβλία που θα του δίνουν γνώσεις για πολιτισμούς, πεποιθήσεις, ιστορία και τεχνολογία.

Προς το παρόν 130.000 χρήστες του Facebook έχουν εγγραφεί στην ομάδα και η ανακοίνωση του πρώτου βιβλίου που διάλεξε ο Ζούκεμπεργκ προκάλεσε την εκτόξευση των πωλήσεων του. Πρόκειται για το δοκίμιο Το τέλος της εξουσίας του Μόουζες Νάϊμ που διερευνά το πέρασμα της εξουσίας από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς στους απλούς πολίτες. Το βιβλίο έχει ήδη εξαντληθεί και υπάρχουν αυτή την στιγμή χιλιάδες παραγγελίες για την επανεκτύπωση του.

Οι εκδοτικοί οίκοι στις Η.Π.Α αλλά και σε όλον το κόσμο αρχίζουν να ελπίζουν ότι με αυτήν την πρωτοβουλία του ιδρυτή του Facebook θα υπάρξει μια ανάκαμψη της αγοράς βιβλίου που είχε υποβαθμιστεί μετά την άνθηση του διαδικτύου.

Πηγή: iefimerida.gr

http://www.iefimerida.gr/news/185642/o-zoykempergk-ftiahnei-psifiaki-leshi-vivlioy-meta-apo-protasi-hristi-toy-facebook#ixzz3OAZCIZiN