Τα 731 εκατ. έφτασε ο αριθμός των χρηστών του Ίντερνετ στην Κίνα

Στα 731 εκατομμύρια έφθασε στα τέλη Δεκεμβρίου ο αριθμός των χρηστών του Ίντερνετ στην Κίνα, δηλαδή περίπου τον αριθμό του πληθυσμού της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές. Συνολικά το 53,2% από τα 1,37 δισεκατομμύρια Κινέζους θεωρείται ότι χρησιμοποιεί πλέον το Ίντερνετ, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός οργανισμός Κέντρο Πληροφόρησης για το Ίντερνετ (CNNIC).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το CNNIC προκύπτει ότι μέσα σε έναν χρόνο η Κίνα απέκτησε 43 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ, δηλαδή εμφάνισε αύξηση 6,2% και αντιστοιχεί στον αριθμό των κατοίκων της Ισπανίας.

Το Πεκίνο εμποδίζει την πρόσβαση από την Κίνα σε πολλούς ξένους ιστοτόπους στο Ίντερνετ: Facebook, Instagram, Google, YouTube, Dailymotion, Twitter ή ακόμη και σε ιστοτόπους πληροφόρησης, ενώ την ίδια ώρα εκείνα που δημοσιεύονται από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ή στους τοπικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης υπόκεινται σε στενή παρακολούθηση. Η ταχύτητα μετάδοσης, ο όγκος των πληροφοριών και η χρήση λογισμικών επιτρέπει ορισμένες φορές να παραμερίζεται ή να παρακάμπτεται η λογοκρισία.