Αφιερωμένο στον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο το doodle της Google

Tο doodle της Google της 24ης Ιουνίου 2016 είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο πιλότο της Formula 1 Χουάν Μανουέλ Φάντζιο που κατάφερε να κατακτήσει με τέσσερις διαφορετικές ομάδες παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 105 χρόνια (24 Ιουνίου 1911) και κατάφερε να κερδίσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα στην Formula 1 (1951,1954-1957), με τις, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari και Mercedes. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως στον πρώτο του αγώνα στη Formula 1 ήρθε δεύτερος!

Θεωρείται πολύ σημαντική προσωπικότητα ενώ στην μνήμη των φιλάθλων έχει μείνει ως ένας από τους κορυφαίους στην παγκόσμια ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

image
Αντιπρόσωπος της Mercedes
Εκτός από οδηγός αγώνων ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο ήταν και αντιπρόσωπος της Mercedes στην Αργεντινή (μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας).

Επίσης θα μείνει στην ιστορία η απαγωγή του από άντρες του Φιντέλ Κάστρο στις 23 Φεβρουαρίου 1958 που σκοπός τους ήταν να σταματήσουν αγώνα της Formula 1 και να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους. Τελικά ο αγώνας έγινε κανονικά και ο Φιντέλ Κάστρο τον άφησε ελεύθερο χωρίς να τον πειράξουν.