Πάνω από 100 πλανήτες στο μέγεθος της Γης ανακάλυψε η NASA

Σε μια εντυπωσιακή ανακοίνωση προχώρησε σήμερα Τρίτη η NASA, λέγοντας ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ εντόπισε πάνω από 100 πλανήτες στο μέγεθος της Γης. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν ενδέχεται να ανατρέψουν το διαστημικό πρόγραμμα και να στρέψουν την προσοχή της εξερεύνησης του διαστήματος σε άλλες διαδρομές.

Οι πλανήτες αυτοί περιστρέφονται γύρω από άστρα, τα οποία είναι σε διάφορα μεγέθη. Τα ευρήματα του Κέπλερ, περιλαμβάνουν 1.284 νέους πλανήτες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το σύνολο των προηγούμενων ευρημάτων. Όπως τόνισε η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, πρόκειται για το μεγαλύτερο συνολικά αριθμό που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

Οι περίπου 100 εξωπλανήτες που ανακαλύφθηκαν στο μέγεθος της Γης, θα απασχολήσουν εκτενέστερα τους επιστήμονες, οι οποίοι μέσω της στατιστικής, θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα για τη σύνθεσή τους. Βάσει υπολογισμού, οι πλανήτες που βρίσκονται εντός του Γαλαξία μας, του επονομαζόμενου και Milky Way, είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια.

Όπως αναφέρουν αστρονόμοι, πλανήτες που βρίσκονται μέχρι και σε απόσταση 1,6 φορές από την ακτίνα της Γης, ενδέχεται να είναι βραχώδεις και ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να έχει αναπτυχθεί ζωή. Ήδη κατασκευάζονται τηλεσκόπια, τα οποία θα τεθούν σε τροχιά και θα είναι σε θέση να εξερευνήσουν και αναλύσουν την ατμόσφαιρα των πλανητών αυτών.