Εξερευνήστε το μοναστήρι της Πάτμου με ένα μόνο κλικ!

Μέσω του Google Art Project έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στη Πάτμο ανάμεσα στα άλλα εκθέματα του μουσείου μόνο με ένα κλικ.

Ειδικοί, χαρτογράφησαν τη Μονή της Αποκάλυψης ψηφιακά, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η περιήγηση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, από οπουδήποτε στον κόσμο, με κάθε δυνατή  λεπτομέρεια.

Οι επισκέπτες του Google Art Project μπορούν να δουν και σημεία που δεν είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες που βρίσκονται στο Μοναστήρι, όπως για παράδειγμα η βιβλιοθήκη της Μονής, που είναι μια από τις σημαντικότερες σε ολόκληρο τον κόσμο, η τραπεζαρία, αλλά και η είσοδος του Ναού του Αγίου Ιωάννη.

patmos_monastery708

Σύμφωνα με το dogma.gr η μονή περιλαμβάνει στις συλλογές της μοναδικούς θησαυρούς και κειμήλια, όπως για παράδειγμα την εικόνα του Ιησού του Ελ Γκρέκο, μνημειακό Άγιο Ποτήριο ( Βενετία 16ος αιώνας) με το οποίο κατά την επανάσταση του 1821 ο Πάτμιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος Παγκώστας, τέλεσε Θεία Λειτουργία πάνω στη ναυαρχίδα των Ψαριανών και κοινώνησε τα πληρώματα πριν από την νικηφόρο για τούς Έλληνες ναυμαχία του Γυαλιού.

Ολόκληρο το μοναστήρι της Πάτμου με τα λαμπερά εκθέματα, βρίσκεται πλέον στην διάθεση των επισκεπτών, που με ένα κλικ  μπορούν να τα θαυμάσουν από την οθόνη του υπολογιστή σε υψηλή ανάλυση και λεπτομέρεια, που ίσως ξεπερνά ακόμη και την φυσική επίσκεψη.