Το Διαδίκτυο σκοτώνει τον Άγιο Βασίλη

Τουλάχιστον από την ηλικία των 3-4 ετών μαθαίνουν να χειρίζονται κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τάμπλετ, μερικές φορές ακόμα και καλύτερα από τους ίδιους τους γονείς τους.

Τα κανονικά παιχνίδια περιφρονούνται και τη θέση τους παίρνουν τα βιντεοπαιχνίδια.

Τα παιδιά μπορούν με άνεση να σερφάρουν στο Διαδίκτυο συνήθως για να δουν κάποιο βίντεο κινουμένων σχεδίων ή για να ακούσουν κάποιο τραγούδι.

Η χρήση του Ίντερνετ όμως από μικρή ηλικία έχει μια  σημαντική για την ομαλή ψυχική τους ανάπτυξη παρενέργεια! στερεί από τα παιδιά την παιδική τους αθωότητα.

Μια νέα μελέτη στις ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι πολλά μικρά παιδιά αναζητούν πληροφορίες για τον Αη- Βασίλη στον κυβερνοχώρο με αποτέλεσμα να μαθαίνουν ότι ο αξιαγάπητος ηλικιωμένος με τη λευκή γενειάδα και την κόκκινη στολή που φέρνει τα δώρα στο σπίτι… δεν υπάρχει!

Σύμφωνα με την έρευνα, που επικαλείται το sofokleousin.gr, οι προηγούμενες γενιές σταματούσαν να πιστεύουν στον Αη Βασίλη στην ηλικία των εννέα ετών ενώ τώρα τα παιδιά χάνουν την πίστη τους στην ηλικία των επτά ετών.

Βασικός υπεύθυνος είναι φυσικά το Google αφού τα παιδιά θέλοντας από περιέργεια να μάθουν πληροφορίες για τον Αη Βασίλη μαθαίνουν τελικά και την πραγματικότητα.

Ακόμη, τα πιο ικανά στον χειρισμό υπολογιστών παιδιά που ανυπομονούν να μάθουν τι δώρα θα τους κάνουν οι γονείς τους και καταφέρνουν να βρουν τις λίστες αγορών ή πληρωμών που έχουν κάνει οι γονείς τους μέσω Internet μαθαίνουν το μυστικό όταν βλέπουν ότι στην λίστα των αγορών είναι και τα δώρα που έχουν ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη.

Υπάρχουν και παιδιά που ούτε ψάχνουν στο Google για τον Αη Βασίλη ούτε αναζητούν τις λίστες αγορών των γονιών τους αλλά καταλαβαίνουν τι συμβαίνει όταν βλέπουν στην οθόνη της συσκευής που χρησιμοποιούν για να δουν κάποιο βίντεο να καταφτάνουν συνεχώς διαφημιστικά μηνύματα με τα δώρα που έχουν ζητήσει από τον Αη Βασίλη.