Το κινητό που πλένεται

Αν σας ενοχλεί το γεγονός ότι το “έξυπνο” κινητό σας τηλέφωνο αποτελεί μάλλον αποικία μικροβίων, μια ιαπωνική εταιρεία έρχεται να σας προσφέρει τη λύση: το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο που μπορεί να πλυθεί με νερό και σαπούνι. Αδιάβροχα τηλέφωνα υπάρχουν ήδη, αλλά όπως βεβαιώνει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας KDDI το “Digno Rafre”, που θα διατίθεται από την προσεχή εβδομάδα στην ιαπωνική αγορά, είναι το μόνο που μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη ενός… μικρού αφρόλουτρου.

Και υπάρχει και απόδειξη γι’αυτό. “Το δημιουργικό μας τμήμα το έχει πλύνει περισσότερες από 700 φορές για να ελέγξει την αντοχή του”, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τέλος λοιπόν με το δράμα όταν το αγαπημένο σας “βλαστάρι” ρίχνει το smartphone σας μέσα σε ένα πιάτο γεμάτο με κέτσαπ. Με ένα γρήγορο πλυσιματάκι, θα γίνει σαν καινούργιο, αν πειστούμε από το διαφημιστικό βίντεο της KDDΙ που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο για να προβάλει τις “αρετές” της νέας της συσκευής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το τηλέφωνο που κατασκευάζεται από την επίσης ιαπωνική Kyocera και θα πωλείται στην προτεινόμενη τιμή των 21.600 γεν (περίπου 160 ευρώ) απευθύνεται ακριβώς στους γονείς μικρών παιδιών, σύμφωνα με το real. Ωστόσο προσοχή: Δεν είναι ανθεκτικό σε όλων των ειδών τα σαπούνια, μόνον ορισμένα αφρώδη προϊόντα καθαρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το πλύσιμό του.