Στο στόχαστρο του Facebook ρατσιστικές αναρτήσεις Γερμανών

Εν μέσω της μεγάλης εισροής προσφύγων στη Γερμανία και την Ευρώπη, το Facebook βάζει στο στόχαστρο ρατσιστικές αναρτήσεις Γερμανών. Το κοινωνικό δίκτυο επιδιώκει να βοηθήσει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία του ζήτησε να δράσει κατά των ξενοφοβικών αναρτήσεων που συχνά συνίστανται σε παρότρυνση σε παράνομες ενέργειες και ανοικτές απειλές.

Η αμερικανική εταιρία τόνισε πως θα συνεργαστεί με μια γερμανική μη κερδοσκοπική ομάδα που επιβλέπει το διαδικτύου της χώρας, προκειμένου να παρακολουθεί αναρτήσεις χρηστών που προάγουν το μίσος και την ξενοφοβία.

«Έχουμε αποτελεσματικά συστήματα, αλλά δεν είναι πάντα 100% αποτελεσματικά», επεσήμανε ο Richard Allan, τοπικός αντιπρόεδρος του Facebook για την πολιτική, έπειτα από συνάντησή του με το Γερμανό Υπουργό Δικαιοσύνης Heiko Maas, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Πέραν των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οι γερμανικές αρχές έχουν έρθει αντιμέτωπες με μία σειρά επιθέσεων σε κέντρα προσφύγων, καθώς και με ένα αίσθημα κατά των μεταναστών που συνεχώς εξαπλώνεται. Ο Γερμανός υπουργός χαιρέτισε την κίνηση του Facebook, υπογραμμίζοντας πως ο περιορισμός των αναρτήσεων μίσους μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη δίωξη των δραστών.

Σε επιστολή του της 26ης Αυγούστου, ο Maas είχε ζητήσει από το κοινωνικό δίκτυο να αναθεωρήσει «επειγόντως» τις πρακτικές του, αφού πολλοί χρήστες είχαν παραπονεθεί πως ο ιστότοπος δε διέγραφε τις ξενοφοβικές αναρτήσεις ακόμη και έπειτα από αρνητικές αναφορές.