Ανακαλύφθηκε ιός που κάνει τους ανθρώπους πιο ηλίθιους, λένε αμερικανοί επιστήμονες

Ιός ο οποίος μολύνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και μας κάνει πιο ηλίθιους, ανακαλύφθηκε από αμερικανούς επιστήμονες. Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιός άλγη, ο οποίος δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν σε υγιείς ανθρώπους, μπορεί να επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες, περιλαμβανομένης της οπτικής επεξεργασίας, καθώς και της επίγνωσης του χώρου.

Η ανακάλυψη ήρθε τυχαία, στο πλαίσιο έτερης έρευνας των επιστημόνων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου John Hopkins και του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα για τα μικρόβια που προσβάλλουν τον λάρυγγα. Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι ερευνητές εντόπισαν στους λάρυγγες υγιών ανθρώπων DNA ενός ιού, ο οποίος είναι γνωστό ότι προσβάλλει πράσινα φύκη.

«Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη γνωστική λειτουργία οι “αθώοι” μικροοργανισμοί που φέρουμε», επισημαίνει ο ιολόγος και επικεφαλής της έρευνας Ρόμπερτ Γιόλκεν. «Πολλές φυσιολογικές διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ δύο ανθρώπων κωδικοποιούνται στο σύνολο των γονιδίων το οποίο κληρονομεί καθένας από τους γονείς του. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες από αυτές τις διαφορές τροφοδοτούνται από διάφορους μικροοργανισμούς τους οποίους φέρουμε, καθώς και από τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τα γονίδιά μας», προσθέτει ο Γιόλκεν.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/science-technology/article/5179408/anakalyfthhke-ios-poy-kanei-toys-anthrwpoys-pio-hlithioys-yposthrizoyn-amerikanoi-episthmones/

Προτεινόμενα για εσάς