Το Facebook έχει ένα νέο εργαλείο για να σας παρακολουθεί

Η ομάδα διαχείρισης του facebook ανακοίνωσε πρόσφατα ότι βρήκε ακόμα έναν τρόπο για να αξιολογήσει την συμπεριφορά των χρηστών τους.

Ακόμα και όταν περνάτε χρόνο στα News Feed σας, το κεντρικό σημείο που μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικτυακή δραστηριότητα των φίλων σας, το Facebook, σας παρακολουθεί, ακόμα κι αν εσείς δεν κάνετε like, δεν αφήνετε κανένα σχόλιο ή μοιράζεστε κάτι στη σελίδα σας.

«Επειδή κάποιος δεν πατάει like ή δεν σχολιάζει κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει«, αναφέρουν οι προγραμματιστές Ansha Yu και Sami Tas στο blog της εταιρείας.

«Λόγω αυτών των ευρημάτων, ανανεώνουμε τους “αισθητήρες” του News Feed στο Facebook, ώστε να αντιδρούν και σε έναν ακόμα παράγοντα, στον χρόνο που ξοδεύει κάποιος σε μία δημοσίευση», προσθέτουν.

Με άλλα λόγια, όταν περνάτε χρόνο για να βλέπετε κάτι στο Facebook, εκείνο το ερμηνεύει ως κάτι θετικό, ακόμα κι αν δεν έχετε πατήσει κλικ πάνω σε αυτό.

«Βασισμένοι στο γεγονός ότι κάποιος δεν προσπερνά μία δημοσίευση αλλά παραμένει εκεί, περισσότερο από άλλες δημοσιεύσεις, θεωρούμε ότι πρόκειται για κάτι που θεωρείτε ενδιαφέρον και μπορεί να αρχίσουμε να ανεβάζουμε περισσότερες τέτοιες δημοσιεύσεις στα News Feed στο μέλλον», έγραψαν.

Προηγουμένως, το Facebook «μάθαινε» πώς να δείχνει περιεχόμενο που θεωρούσε σχετικό, ανάλογα με τις κοινοποιήσεις, τα like και τα σχόλια που έκανε κάποιος.

Μία εκπρόσωπος του Facebook είπε στην HuffPost ότι ο χρόνος που σπαταλά κάποιος για να κοιτά κάτι δεν θα είναι διαθέσιμος στις διαφημιστικές εταιρείες και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να καθορίσει τι θα βγαίνει στο News Feed κάποιου.

Με μία πρώτη ανάγνωση, η ανακοίνωση αυτή μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά δεν θα πρέπει να σας εκπλήσσει. Το Facebook ήδη παρακολουθεί τη δραστηριότητα που έχετε και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στο να αποκτήσει ουσιαστική γνώση ώστε να αντιλαμβάνεται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως το να καταλαβαίνει πότε κάποιος πάει να ποστάρει μία φωτογραφία κάποιου που είναι μεθυσμένος, σύμφωνα με το huffingtonpost.gr .

Με μία έννοια, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία αυτές τις εξελίξεις, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει κανείς να μας να ξεχνά ότι το Facebook γνωρίζει τα πάντα για όλα όσα κάνετε μέσα εκεί!