"Η παράδοξη καταλληλότητα του σύμπαντος για τη ζωή" στο Μegaron Plus

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στις 7 το βράδυ, στο Μegaron Plus, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με τον τίτλο  “Η παράδοξη καταλληλότητα του σύμπαντος για τη ζωή”.

Στα επιστημονικά ερωτήματα που θέτονται, όπως “Πώς είναι δυνατόν σε ένα σύμπαν που αποτελείται από απλά άτομα και μόρια να δημιουργηθεί ζωή με όλη την πολυπλοκότητα που τη διακρίνει; Ποιοι είναι οι νόμοι που διέπουν το σύμπαν και επέτρεψαν, σε κάποια στιγμή της εξέλιξής του, να δημιουργηθεί ζωή;”, θα απαντήσουν ο Σπύρος Σφενδουράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Ηλίας Κούβελας, Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ομιλητής και συντονιστής θα είναι ο Στέφανος Τραχανάς, Επίτιμος Διδάκτορας Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του ΔΣ των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Η εκδήλωση ανήκει στον Κύκλο «Η Επιστήμη στη ζωή μας» του Μegaron Plus και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου.