Αλέξης Κώστας: «Η μουσική και ο χορός είναι αντίδοτο για την εποχή μας»

 
Ο Αλέξης Κώστας μας μιλά για τη συμμετοχή του σε ένα νέο μουσικό γκρούπ που ονομάζεται Loca Latina (Τρελή Λατίνα) και μας καλεί να απολαύσουμε το φετινό καλοκαίρι σε ρυθμούς latin και salsa.

Από πόσα μέλη αποτελείται το γκρουπ και πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα;

Το γκρουπ αποτελείται από πέντε έως επτά μέλη αναλόγως και περιλαμβάνει μουσικούς αλλά και χορεύτριες από την Λατινική Αμερική, αλλά και από τη χώρα μας. Η ιδέα ξεκίνησε από την ευχαρίστηση, τον έρωτα και το πάθος των ακουσμάτων της λατινικής μουσικής. Αυτό μας έδωσε το κίνητρο να φτιάξουμε μία ομάδα με επικεφαλείς δύο εκπληκτικές φωνές από την Κούβα που ζουν εδώ στην Ελλάδα. Σκεφτήκαμε πως σε μία χώρα σαν τη δικιά μας, θα ταίριαζε ένα τέτοιο εξωτικό και τρόπικαλ γκρούπ, γιατί θα έδινε μία αίσθηση και μία μεταφορά του τρόπου ζωής και σκέψης των Λατίνων στα ακούσματά μας. Πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα έχουν κατά καιρούς δανειστεί τέτοια στιλ στην μουσική τους, οπότε είναι προσιτά σε όλους. Έπειτα η salsa και άλλοι ρυθμοί έχουν γίνει της μόδας και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με τις σχολές και προς έκπληξη όλοι ξέρουν να χορεύουν! Είναι υπέροχο θέαμα και μας ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας!

Τι μουσική παίζετε;

Παίζουμε salsa, bachata, cha cha, cubia, bolero, merengue, rumba και άλλα διάφορα είδη λατινικής μουσικής.

Πόσες εμφανίσεις έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Έχουμε κάνει αρκετές εμφανίσεις, αν και το γκρούπ είναι πολύ φρέσκο! Μας ζητάνε σχολές να επανδρώσουμε τη μουσική τους σε θέατρα, μπαρ, εστιατόρια, ακόμη και σε πεζόδρομους. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να προσφέρουμε αυτή τη μοναδική διασκέδαση με ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα!

Πώς αισθάνεσαι που είσαι μέλος αυτού του γκρουπ;

Αισθάνουμε πολύ τυχερός. Όλα τα μέλη είναι επιλογές από τους καλύτερους του είδους και εκπληκτικά παιδιά! Περνάμε υπέροχα μαζί και το μεταδίδουμε και θα ήθελα να τους αναφέρω: ο Seidel Borges στη φωνή, ο Λάμπρος Κουνέλης στις τιμπάλες, ο Ηλίας Αργυρόπουλος στο πιάνο, ο Γιώργος Ρούλος στο μπάσο, ο Ανδρέας Βασιλάκης στο τρες (μουσικό όργανο μου μοιάζει με την κιθάρα, ο Dellis Mercedes Carrillo στο χορό και πολλοί καλεσμέμοι, όπως η Κατερίνα Κουρεντζή στα φωνητικά,ο Julian Bernal στο σαξόφωνο, ο Dalis Palma στη φωνή και πολλοί άλλοι. Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, όπως βλέπεις!

Που θα παίξετε τώρα;

Τώρα ετοιμαζόμαστε να παίξουμε σε συνεργασία με τις πιο τοπ σχολές salsa, με τους Salsadoo, σε έναν εκπληκτικό χώρο στον Πειραιά που λέγεται «Μέκα» και μετά στο «Χυτήριο», όπου μας ζήτησαν με μεγάλο ενθουσιασμό ξανά.

Με ποιο μουσικό κομμάτι θα καλωσόριζες το καλοκαίρι και με ποιο θα το αποχαιρετούσες;

Με πολλά, αλλά αυτή τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό μία ερωτική bachata: το «Te Perdiste Mi Amor» από τους Thalia Ft Prince Royce, που θα ταίριαζε γι’ αυτό το καλοκαίρι!

Εκτός από πολλή μουσική, τι άλλο θα ήθελες να σου φέρει το φετινό καλοκαίρι;

Ενότητα. Γιατί η ενότητα είναι… Θεότητα…

Επόμενα μουσικά σχέδια για το φθινόπωρο…

Πολλά live με latin και πολύ χορό που είναι αντίδοτο για την εποχή μας. Επίσης, ως επαγγελματίας μουσικός θα κάνουμε συναυλίες με την Άλκηστι Πρωτοψάλτη στο εξωτερικό και πολλά άλλα. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας με αγάπη πάνω απ’ όλα! Καλό καλοκαίρι!

Αλέξη καλή επιτυχία με τις συναυλίες!!!

Κλέαρχος Παπαγεωργίου