Ο Γιάννης Πολίτης για την αδυναμία διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, την υψηλή φορολόγηση και την "παγίδα" των συντεχνιών

Την αδυναμία διαχείρισης δημόσιας περιουσίας διαχρονικά στην  Ελλάδα επεσήμανε ο Γιάννης Πολίτης, στον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας καλεσμένος στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος με την Ηρώ Ράντου και τον Σωτήρη Μπολάκη στο OPEN TV. Μαζί του στον σχολιασμό ο δημοσιογράφος Κώστας Πουλακίδας.

ΔΕΗ

Σχολιάζοντας την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή το κρίσιμο ζήτημα της ΔΕΗ, ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής ανέφερε ότι, ναι μεν, οι ευθύνες για την χρεοκοπία του κολοσσού είναι μακροχρόνιες, από την άλλη όμως στάθηκε στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την τωρινή κατάσταση μιας εταιρείας με προϊόν μονοπωλιακό που το έχουν ανάγκη όλοι. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε την ύπαρξη της εν λόγω αδυναμίας.

Στη συνέχεια, και χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τον ΟΣΕ και το αεροδρόμιο “ΕΛ. Βενιζέλος”,  ο Γιάννης Πολίτης μίλησε για την σημασία της απόλαυσης του προϊόντος, ανεξαρτήτως των μετοχών της εκάστοτε εταιρείας.

Κωλυσιεργία στη χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης 

“Θα φανεί τους επόμενους μήνες το εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδείξει την ίδια υποχώρηση που επέδειξαν οι προκάτοχοί του απέναντι στις συντεχνίες” υπογράμμισε ο Γιάννης Πολίτης σχολιάζοντας το μπλοκάρισμα των εξετάσεων οδήγησης για 150.000 οδηγούς και εκπαιδευτές. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην “παγίδα” στην οποία έχουν υποπέσει οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί υπό το “φάντασμα” των συντεχνιών που τρομοκρατεί ανέκαθεν τις πολιτικές ηγεσίες, ενώ προσέθεσε βέβαια ότι στο προφίλ του Κ. Μητσοτάκη δεν διαφαίνεται ελαστικότητα με τις συντεχνίες.

Φορολογία

Στο άλλο μέτωπο, εκείνο της οικονομίας και δη της φορολογίας, ο Γιάννης Πολίτης επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης στην χώρα μας εδώ και χρόνια τώρα χαμηλής φορολογίας, καθώς η υψηλή φορολογία απέδειξε ότι κατέστρεψε εκείνο το κομμάτι των πολιτών που πάντα υπήρξαν συνεπείς με τους φόρους τους.

Παράλληλα, και με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γερμανία, ο δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να επισημάνει την πανταχού γνώση της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ για τις ανάγκες της χώρας μας και για την πλήρη κατανόηση των συνεπειών που επιφέρει η υψηλή φορολογία. Επιπλέον αναφέρθηκε στη συσχέτιση πρωτογενούς πλεονάσματος με τις επενδύσεις.

Βαθιά γνώση της αυτοδυναμίας

Αποτιμώντας τους μέχρι τώρα κυβερνητικούς χειρισμούς στο κρίσιμο πεδίο της οικονομίας, ο Γιάννης Πολίτης τόνισε το γεγονός ότι δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, καθότι ο νυν πρωθυπουργός είχε ευθύς εξαρχής μία βαθιά πίστη για την αυτοδυναμία. “Ο πήχης ήταν στον πάτο, ο Κ. Μητσοτάκης κάνει τα πολύ απλά,” σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Δείτε την ολόκληρη την ανάλυσή του Γιάννη Πολίτη στο ακόλουθο βίντεο:

Ώρα Ελλάδος – OPEN TV – 29/08/2019  (λεπτά 01:35:30 – 02:03:30) – Ώρα 08:58 – 09:26