Ο Γιάννης Πολίτης στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» για τις εκλογικές ισορροπίες στον Δήμο Αθηναίων

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 07:00 με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα και δη τις εκλογικές ισορροπίες στον Δήμο της Αθήνας.

[Δείτε το 2o και το 3ο μέρος της εκπομπής (ώρα 08:50 έως 08:34) με την συμμετοχή του Γιάννη Πολίτη στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ώρα Ελλάδος (07:00) – OPEN TV – 03/05/2019] 

Μαζί τους στο πάνελ της εκπομπής οι δημοσιογράφοι Αναστασία Γιάμαλη και Ελευθερία Αρλαπάνου, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑLCΟ Κώστας Παναγόπουλος για την παρουσίαση της μεγάλης δημοσκόπησης της εταιρείας για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τα οποία παρουσιάστηκαν ενδελεχώς στην εκπομπή, ο Γιάννης Πολίτης επεσήμανε το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που “έκαψε” τον υποψήφιό του, καθότι δεν επέλεξε να “χτίσει” το προφίλ του Νάσου Ηλιόπουλου, αλλά απεναντίας αποτέλεσε επιλογή τελευταίας στιγμής τη στιγμή που φιγούραρε η ιδέα της επιλογής περίλαμπρων προσώπων για το “χρίσμα” του δήμου.

Σε αυτό, ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής πρόσθεσε την δύσκολη συγκυρία με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου, λόγω και της πολύ μεγάλης δυναμικής του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι έχει ήδη εκλεγεί. Μία δυναμική που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια όπως επεσήμανε ο Γιάννης Πολίτης.

“Μπορεί να λέμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι επικοινωνιακά άριστοι, αλλά εδώ διαψεύδονται” τόνισε ειδικότερα ο Γ. Πολίτης, υπογραμμίζοντας το πρωτοφανές γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα δεν μπορεί να πάρει υπέρ του με την υποψηφιότητα του Ν. Ηλιόπουλου ούτε την σκληρή του βάση.

“Αυτό το γεγονός βοηθάει τον Παύλο Γερουλάνο, και συν τη δική του προσωπικότητα που αποπνέει μία λάμψη, μπορεί να κάνει την έκπληξη. Είτε βγει δεύτερος (που είναι πολύ πιθανό) είτε δεν βγει, έχει αυτήν την ώρα διπλάσιο ποσοστό από το ΚΙΝ.ΑΛ.” συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος, κάνοντας λόγο για “κερδισμένο προσωπικό στοίχημα” του Π. Γερουλάνου.

Κλείνοντας, ο Γ. Πολίτης αναφέρθηκε στον μεγάλο χαμένο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, που δεν είναι άλλος όπως συνόψισε, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λάθος από την πρώτη στιγμή στην στρατηγική του, κάτι που οδήγησε στην αδυναμία συσπείρωσης των ψηφοφόρων του.

Στο σημείο αυτό, και ενισχύοντας την άποψη του Κ. Παναγόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παράδοση στην Αυτοδιοίκηση, αντιπαρέλαβε την εκλογική ήττα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ωστόσο ήταν ο πιο πιθανός για να κερδίσει τις δημοτικές  εκλογές στην πρωτεύουσα. “Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και την δυναμική και το πρόσωπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.