Ο Γιάννης Πολίτης σχολιάζει την πολιτική θύελλα από την υπόθεση Νοvartis και την υποψηφιότητα Πάνου Λάμπρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή Brainstorming (10/04/2019, Action24)

Στην εκπομπή «Brainstorming» με τους Γιώργο Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό στο Αction 24 ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Brainstorming 10-04-2019 ]

Στο δημοσιογραφικό πάνελ της εκπομπής (Τετάρτη 10/04/2019) καλεσμένοι ήταν επίσης οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Πυργιώτη, Δημήτρης Τάκης, Μανώλης Καψής και Γιώργος Ευγενίδης. Μαζί τους όπως πάντα, ο Γιώργος Κουβαράς και η Ματίνα Βεντούρα.

Στην εκπομπή συζητήθηκε το κατεξοχήν θέμα των ημερών, η πολιτική θύελλα από την υπόθεση Νοvartis, καθώς επίσης και οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με την ΝΔ να τον χαρακτηρίζει φίλο και συνομιλητή των τρομοκρατών της “17 Νοέμβρη” και των “Πυρήνων της Φωτιάς”.

Οι δημοσιογράφοι ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις, τις παρεμβάσεις των οποίων μπορείτε να τις δείτε στο βίντεο παρακάτω.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Πολίτης, μιλώντας για την υπόθεση Novartis, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε οι υποθέσεις να πηγαίνουν ευθύς εξαρχής στους δικαστικούς λειτουργούς και με αυστηρότητα να μην διαρρέει τίποτα από την δικογραφία. “Είναι πολύ διαφορετικό να κληθείς ως ύποπτος στον ανακριτή από το να βρεθείς ένοχος”, τόνισε ο δημοσιογράφος και πολιτικό αναλυτής, αναφερόμενος στον διασυρμό αθώων προσώπων.

Σε προέκταση των παραπάνω, επεσήμανε ότι η ΝΔ που θα έρθει ως κυβέρνηση, δεν θα είναι καθόλου επιεικής με την αντιπολίτευση, επειδή ακριβώς έχει διασυρθεί πολύ και θα θελήσει να το ανταποδώσει πολλαπλασίως στον ΣΥΡΙΖΑ. “Ο δημόσιος βίος την επόμενη δεκαετία θα είναι λίγο χειρότερος από τον σημερινό” συμπλήρωσε.

Για την υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου, και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί λόγω του παρελθόντος του υποψηφίου ευρωβουλευτή (μεταξύ των οποίων η παρουσία του στη δίκη των δολοφόνων της 17Ν και οι καταγγελίες από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούση, για μυστικές επαφές και διαπραγματεύσεις με τους φυλακισμένους για τρομοκρατία κρατουμένους) ο Γιάννης Πολίτης σχολίασε ότι “όταν μιλάς με κρατούμενους και είσαι σύμβουλος υπουργού, δεν κάνεις συναλλαγή και συμφωνία”.

“Ο κ. Λάμπρου εκπροσωπεί τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές, και ο ΣΥΡΙΖΑ τους θέλει και αυτούς. Αυτή είναι η στρατηγική” επεσήμανε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι “όταν, δε, η ΝΔ γίνεται έξαλλη, αυτή η κατάσταση βολεύει πολύ τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως όταν τον καταγγέλλει ότι ότι διέλυσε την μεσαία τάξη. Είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει”.

Μιλώντας στη συνέχεια για τις πρακτικές του κυβερνώντος κόμματος, υπογράμμισε τα ακόλουθα: “Kάθε φορά που προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ερμηνεύαμε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάνουμε λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικά του χαρακτηριστικά. Μπορεί να μετακινήθηκε και να έγινε φιλελεύθερο κόμμα στα οικονομικά, αλλά στην κομματική πρακτική είναι αριστερό κόμμα τύπου Λατινικής Αμερικής, στοχεύοντας σε μικρές, ριζοσπαστικές κοινωνικές ομάδες.

Τέλος, ο Γιάννης Πολίτης, κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο, τόνισε ότι κατά τα 10 χρόνια κρίσης, δεν κατανοήσαμε τίποτα. “Παραμένουμε ακόμα στο 2007-2008 και περιμένουμε να να διοριστούμε όλοι. Μόνο που πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του πρέπει να καταλάβουν ότι το ρουσφέτι είναι δυσβάστακτο και επιστρέφει εις βάρος τους”.

Μαριάννα Πυργιώτη