Γ. Τσιρώνης, Θ. Φορτσάκης, Μ. Κατρίνης, Γ. Μαυρωτάς, Δ. Τσαγκάρης, Α. Πετρόπουλος και Α. Περδικάρης στο Χ2 με τον Γ. Πολίτη, Action24 (19/2/2019)

Με την πολιτική αντιπαράθεση να κορυφώνεται αναφορικά με την περίφημη συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, μετά μάλιστα και την παρέμβαση του εισαγγελέα, η εκπομπή Χ2 στο Action 24 φιλοξένησε ένα ενδιαφέρον αλλά και εκρηκτικό πάνελ.

Οι καλεσμένοι του Γιάννη Πολίτη σχολίασαν τις εξελίξεις γύρω από το ανωτέρω ζήτημα, καθώς επίσης και το έτερο ζήτημα της επικαιρότητας, τα sms της κόντρας μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά.

[ Παρακολουθήστε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Χ2 21-02-2019 ]

Γιαννης Πολιτης

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων Γιάννης ΤσιρώνηςΘεόδωρος Φορτσάκης, Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης, και οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Πετρόπουλος και Αιμίλιος Περδικάρης τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων και σχολίασαν όλες τις πολιτικές  εξελίξεις.

Γιάννης Τσιρώνης

Για “επιχείρηση συμψηφισμού από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο πρ. αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής της Β’ Αθηνών Γιάννης Τσιρώνης, και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων για λογαριασμό των Οικολόγων Πράσινων.

“Εκ του μηδενός δημιουργείται θέμα από τις γνωστές εφημερίδες που συνέχεια βγάζουν θέματα και σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν και σκάνδαλα, ώστε να δημιουργηθεί μια αντίδραση και για να συζητάμε ζητήματα που δεν έχουν νόημα” είπε ο πρ. υπουργός σχολιάζοντας το δάνειο Πολάκη.

Θεόδωρος Φορτσάκης

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης (που θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών), τόνισε από πλευράς του ότι “η πολιτική ζωή του τόπου έχει πέσει στο έσχατο σημείο, όπου δε μιλάμε παρά μόνο για σκανδαλολογία”. “Αυτό πρέπει να σταματήσει” υπογράμμισε ο βουλευτής, κάνοντας λόγο για αδιέξοδο το οποίο σταδιακά “κόβει” το κλαδί της Δημοκρατίας. “Πρέπει η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να το καταλάβουν” είπε ειδικότερα.

Μιχάλης Κατρίνης

Από το Κίνημα Αλλαγής, ο πρ. βουλευτής Ηλείας και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ανέφερε ότι “στην απουσία πολιτικής, επιστρατεύεται η σκανδαλολογία και ο συμψηφισμός του παρελθόντος”. “Έχουμε πιάσει πάτο σε θεσμικό και αξιακό επίπεδο” επεσήμανε επιπλέον, αναφερόμενος επίσης στην κάλυψη του Παύλου Πολάκη από τον πρωθυπουργό.

Γιώργος Μαυρωτάς

Το αξιοπρόσεχτο είναι ότι σε μία περίοδο τραπεζικής ασφυξίας, δίνεται από μία μη συστημική τράπεζα καταναλωτικό δάνειο και όχι επιχειρηματικό-επενδυτικό δάνειο για να μπει μπροστά η οικονομία” τόνισε ο Γιώργος Μαυρωτάς, ηγετικό στέλεχος του Ποταμιού, αναφερόμενος και στην “μη ικανοποιητική ανακοίνωση της τράπεζας Αττικής”. Αναφορικά με το τηλεφώνημα στον κ. Στουρνάρα, ο Γιώργος Μαυρωτάς το χαρακτήρισε θεσμικό ατόπημα και ανεπίτρεπτο το γεγονός της δημοσιοποίησης χωρίς την συγκατάθεση και των δύο μερών. Επιπλέον, με αφορμή το δάνειο Πολάκη επέμεινε ότι θα πρέπει να δούμε τι γίνεται με τα δάνεια των πολιτικών και των κομμάτων.

Δημήτρης Τσαγκάρης

“Όλα αυτά τα χρόνια δεν δόθηκε ερμηνεία για το παρελθόν και όραμα για το μέλλον” τόνισε ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης, ασκώντας, μεταξύ άλλων, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ανδρέας Πετρόπουλος

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Πετρόπουλος, αφού έδωσε το στίγμα της επικαιρότητας με το ρεπορτάζ του, αναρωτήθηκε “γιατί σταθήκαμε στο δάνειο του Παύλου Πολάκη” απαντώντας ότι έγινε για λόγους πολιτικού σχεδίου Σαββατοκύριακου”.

Αιμίλιος Περδικάρης

Ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης θέλησε να σταθεί στην ηθική διάσταση του ζητήματος, αναγάγοντάς την ως πιο σημαντική. “Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος” τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν είναι το δάνειο αυτό καθεαυτό το ζήτημα. “Δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για ποινικό αδίκημα από τη στιγμή που το δάνειο εξυπηρετείται”,  ανέφερε, επεξηγώντας την συλλογιστική του. Ο δημοσιογράφος στάθηκε επιπλέον στους “άγαρμπους χειρισμούς” όπως είπε, του Παύλου Πολάκη, γεγονός που κατέστησε το ζήτημα πολιτικό.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο με τις αναλυτικές τοποθετήσεις των καλεσμένων του Γιάννη Πολίτη, τόσο ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και ως προς τα άλλα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας.

Αρχισυνταξία: Eλένη Γκρήγκοβιτς – Σκηνοθεσία: Mανώλης Αγγελάκης

 

***

Μείνετε συντονισμένοι στο Αction 24 για την πολιτική σας ενημέρωση, η οποία ενδυναμώνεται με τη νέα εκπομπή του Γιάννη Πολίτη, που κάνει πρεμιέρα στις 19:00 την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.