Ο Γιάννης Πολίτης για τον ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα με άρωμα "αξιωματικής αντιπολίτευσης" (Εvening Report-Action24, 23/1/2019)

Στην εκπομπή «Evening Report» του Αction 24 ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Evening Report 23-01-2019 ]

Οι καλεσμένοι του Γιώργου Κουβαρά (Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019), Γιάννης Πολίτης, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημήτρης ΚαιρίδηςΧριστίνα Κοραή, Μαρία Καρακλιούμη και Δημήτρης Κοτταρίδης, ανέλυσαν τις κινήσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με τον επερχόμενο ανασχηματισμό, ενώ στάθηκαν τόσο στην παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και στο ζήτημα της αστυνόμευσης αναφορικά με την επιχείρησή της στο μεγάλο συλλαλητήριο του Συντάγματος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό που σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάννης Πολίτης έκανε λόγο για “ανασχηματισμό αξιωματικής αντιπολίτευσης”, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας τις κινήσεις του πρωθυπουργού στη θέλησή του να ηγηθεί της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το σχέδιο δηλαδή που δρομολογεί, όπως ισχύει και με τη διάλυση του ΚΙΝ.ΑΛ.. Με τον Δημήτρη Κοτταρίδη να συμπληρώνει τη συλλογιστική του Γ. Πολίτη κάνοντας λόγο για ανασχηματισμό πανικού όπως είθισται στις περιπτώσεις λίγο πριν την ήττα.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Πολίτης τόνισε ωστόσο ότι παρά το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει συρρικνωθεί, τα ιστορικά στελέχη της Κεντροαριστεράς βρίσκονται εκεί και όχι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, τα πρόσωπα του οποίου “δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος” όπως σημείωσε.

Ο δημοσιογράφος σχολίασε επίσης την κίνηση του Κώστα Καραμανλή να προβεί σε δήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σχετικά με τα επεισόδια στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, επεσήμανε ότι η δράση της Αστυνομίας ποτέ δεν ευχαριστεί τους πολίτες, οι οποίοι την κατακρίνουν δεκαετίες τώρα, είτε όταν αυτή επιχειρεί σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή της Τετάρτης 23/01/2019 και όσα ειπώθηκαν αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί: