Ο Γιάννης Πολίτης για τα "στοιχήματα" του Αλέξη Τσίπρα, το περίφημο debate και για τις εκλογές στην εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΪ - 18/01/2019)

Με το πολιτικό θερμόμετρο να δείχνει “κόκκινο” και τους διαξιφισμούς κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών να κορυφώνονται όλο το τρέχον διάστημα, το αίτημα από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη μονοπώλησε την ειδησεογραφία των προηγούμενων ημερών, όπως άλλωστε και το ενδιαφέρον των πολιτών.

Ο Γιάννης Πολίτης σχολίασε το ζήτημα από το πάνελ της εκπομπής «ΣΗΜΕΡΑ» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου  όπου ήταν καλεσμένος (Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019) εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η πραγματοποίηση debate δεν είχε καμία ελπίδα.

[ Παρακολουθήστε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: «ΣΗΜΕΡΑ» 18-01-2019 και τον σχολιασμό του Γιάννη Πολίτη στο τελευταίο μέρος της εκπομπής, από το λεπτό 01:19:50 (ώρα 07:44) μέχρι το τέλος της εκπομπής ]

Αφού σημείωσε εμφατικά ότι “το εμπάργκο αποτελεί γελοιότητα της δημοσιογραφίας”, ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία βγήκε ισχυρή και ενωμένη από το Σκοπιανό. “Η παγίδα που έστησε ο Αλ. Τσίπρας στον Μητσοτάκη ένωσε το κόμμα” όπως σημείωσε, κάτι που δεν θα ωθούσε ποτέ τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δεχτεί πρόταση αναμέτρησης με τον πρωθυπουργό, καθώς δε θα έπαιρνε το ρίσκο να εισέλθει σε μία μάχη επιχειρημάτων, κάτι που θα οδηγούσε να “δώσει στον Αλ. Τσίπρα αυτά που κέρδισε από το Σκοπιανό” συνόψισε ο Γιάννης Πολίτης, υποστηρίζοντας ότι “η παγίδα που έστησε ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη” λειτούργησε ενωτικά για τη ΝΔ.

Συνεχίζοντας την ανάλυσή του, ο Γιάννης Πολίτης επεσήμανε ωστόσο ότι “όλοι έχουν βγει κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία”, καθώς, σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο Αλέξης Τσίπρας θα κατορθώσει να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό αντιπολιτευτικό κόμμα, γνωρίζοντας βέβαια ότι τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει. “Θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση με τον Μητσοτάκη οριακά αυτοδύναμο, περιμένοντας τον κύκλο αυτό να κλείσει για να επανέλθει” σημείωσε ειδικότερα.

Μιλώντας με αριθμούς, ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής εισήγαγε στη συζήτηση τα προσωπικά στοιχήματα του πρωθυπουργού, o οποίος “απευθύνεται στο 30% που επιθυμεί λύση του Σκοπιανού”. “Το προσωπικό του στοίχημα το έχει κερδίσει” ανέφερε ο Γιάννης Πολίτης, καθώς όπως όλα δείχνουν το ποσοστό που θα λάβει θα είναι μεταξύ 23-27% και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι χαμηλότερο αυτού. Στα κερδισμένα στοιχήματα, ο Γιάννης Πολίτης πρόσθεσε και την “αγάπη” που τρέφουν οι ηγέτες των ξένων χωρών.

Επιπρόσθετα, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι επιθυμία του πρωθυπουργού είναι η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, “για να μην του σκάσει η βόμβα της απλής αναλογικής και αναγκαστεί να συγκυβερνήσει”, ούτως ώστε ο ίδιος να καταστεί ο “ηγέτης της Κεντροαριστεράς με τα παραπάνω ποσοστά.

“Άρα, το προσωπικό του στοίχημα το έχει κερδίσει” κατέληξε ο Γιάννης Πολίτης, για να προσθέσει σε όλα αυτά τη διάλυση του Ποταμιού, με επόμενο στόχο του πρωθυπουργού, τη διάλυση του ΚΙΝ.ΑΛ. “Εάν το Κίνημα Αλλαγής λάβει ποσοστά 4-5% τότε θα τα έχει κερδίσει όλα” τόνισε.

Στο πάνελ ήταν επίσης καλεσμένοι η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, η οποία σχολίασε την άγρια κόντρα της στο κοινοβούλιο με τον Πάνο Καμμένο, και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδημητρίου σχολιάζοντας την επικαιρότητα.