Ο Γιάννης Πολίτης για τις καταλήψεις στα σχολεία και για τα "προσωπικά στοιχήματα" του Αλέξη Τσίπρα (Ώρα Ελλάδος-OPEN TV, 29/11/2018)

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 07:00 με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα, με έμφαση στο ζήτημα των μαθητικών καταλήψεων που ταλανίζει τον χώρο της Παιδείας.

Καλεσμένοι στο πέμπτο μέρος της εκπομπής της τηλεόρασης του OPEN ήταν επίσης ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

[ Δείτε το 5o μέρος της εκπομπής στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 Ώρα Ελλάδος (07:00) – OPEN TV – 29/11/2018 ]

Ξεκινώντας τον σχολιασμό των τεκταινομένων και τις προεκτάσεις των μαθητικών συγκεντρώσεων, ο Γιάννης Πολίτης ανέλυσε πρακτικά πώς τα δύο “αγκάθια” της επικαιρότητας, το Σκοπιανό και ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, ευνοούν τον Αλέξη Τσίπρα.

“Κάνουν λάθος στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής πιστεύοντας ότι με αυτά τα δύο ζητήματα στριμώχνουν την κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα” είπε ο δημοσιογράφος, εξηγώντας πρακτικά την επιχειρηματολογία του.

“Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει το 25-29% της κοινωνίας για να γίνει ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση και να καταλάβει τον παλαιό χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς” επεσήμανε ο Γιάννης Πολίτης. “Αυτό το ποσοστό στο οποίο απευθύνεται, επιθυμεί και λύση του Σκοπιανού και διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.” πρόσθεσε, τονίζοντας ότι όταν τα άλλα κόμματα επιτίθενται στην κυβέρνηση για τα δύο αυτά ζητήματα, καταφέρνουν να συσπειρώνουν περισσότερο αυτό το κομμάτι της κοινωνίας.

“Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί πολύ έξυπνα να δημιουργήσει το κόμμα των φτωχών και εξαθλιωμένων. Αν μέσα σε αυτούς προσθέσει μάλιστα και τους παραδοσιακά αριστερούς ευκατάστατους οι οποίοι δυσκολεύονται να πάνε στη ΝΔ και οι οποίοι τάσσονται υπέρ των δύο ζητημάτων, τότε πετυχαίνει τη συσπείρωση που επιδιώκει για να έχει ένα ποσοστό 25-27% και να καταστεί μία πανίσχυρη αντιπολίτευση” επεσήμανε αναλυτικά ο Γιάννης Πολίτης, προσθέτοντας:

“Εάν μέσα από αυτούς τώρα καταφέρει να εμποδίσει και την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε θα έχει κερδίσει όλα τα προσωπικά του στοιχήματα.

“Δεν θέλει να βγει πρώτο κόμμα, δεν μπορεί” συμπλήρωσε ο Γιάννης Πολίτης, “αλλά θέλει να βγει ισχυρό δεύτερο με  στόχο να εμποδίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ”.

Ειδικότερα, για τις μαθητικές συγκεντρώσεις και τις καταλήψεις στα σχολεία, ο Γιάννης Πολίτης τόνισε ότι αυτό το “τεράστιο λάθος” βολεύει και πάλι την κυβέρνηση, εξηγώντας ότι “μία τέτοια κατάσταση μεταφέρει τον διχασμό στην κοινωνία χρεώνοντας την κατάσταση στην Χρυσή Αυγή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει στο κομμάτι όπου “παντρεύει” ένα κομμάτι της Χρυσής Αυγής με τη ΝΔ”.

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών μετά τα έντονα σενάρια για κάλπες τον Μάρτιο, ο Γιάννης Πολίτης εξέφρασε τη βεβαιότητά του για διενέργεια των εκλογών τον Μάιο. “Εκλογές τον Μάρτιο δεν υπάρχουν, και αυτό είναι ρεπορτάζ δεν είναι εκτίμηση” τόνισε ο δημοσιογράφος. Αιτιολογώντας ότι ο πρωθυπουργός “διαχειρίζεται εξαιρετικά το χάος”.

“Το 1/4 των πολιτών θα είναι υποψήφιοι”, είπε γλαφυρά ο Γιάννης Πολίτης, “κάτι που θα περιορίσει την αποχή και θα εκτονώσει την ψήφο των πολιτών.”

Την απώτερη στόχευση του πρωθυπουργού επεσήμανε στη συνέχεια ο Γιάννης Πολίτης: “Να έχουμε στο νου μας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να γίνει ισχυρός, εις το διηνεκές, ηγέτης της Κεντροαριστεράς”.

Ενώ, τέλος, επικαλούμενος ένα άρθρο του Πάνου Παπαδόπουλου στο Βήμα, σημείωσε ότι η δεξαμενή του Αλέξη Τσίπρα είναι το 60% που είπε “όχι” στο δημοψήφισμα. “Απευθύνεται πάντα σε ένα ακροατήριο αντιδραστικό” είπε κλείνοντας ο Γιάννης Πολίτης.