Ο Γ. Πολίτης για τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και για τις εξελίξεις στην Παιδεία (Evening Report-Action24, 26/11/2018)

Στην εκπομπή «Evening Report» του Αction 24 ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Evening Report 26-11-2018 ]

Στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχαν οι Γιάννης Πολίτης, Αντώνης ΠαπαγιαννίδηςΔημήτρης Καιρίδης, Χριστίνα Κοραή, Κωνσταντίνος Γκράβας, ενώ καλεσμένος του Γιώργου Κουβαρά ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Τα σενάρια για εκλογικό αιφνιδιασμό που ανέκυψαν και “βλέπουν” εκλογές τον Μάρτιο, απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος του Evening Report της 26ης Νοεμβρίου με τους εκλεκτούς καλεσμένους του Γιώργου Κουβαρά να τα σχολιάζουν, όπως και όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Την εκτίμησή του για το πότε η κυβέρνηση θα προκηρύξει εκλογές ανέλυσε ο Γιάννης Πολίτης αιτιολογώντας το σκεπτικό του. Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος, “ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε εκλογές όταν διαπιστώσει ότι εισέρχεται και έκτο κόμμα στη Βουλή” τονίζοντας ότι δεν ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό τόσο αυτό καθεαυτό το ποσοστό της ΝΔ, καθώς γνωρίζει ότι θα προηγείται, αλλά το εάν θα υπάρξει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και η παράμετρος της εισόδου έκτου κόμματος στο κοινοβούλιο. “Ο Μάρτιος από αυτό θα εξαρτηθεί και όχι από οτιδήποτε άλλο”  συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, είναι από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων. “Αν λοιπόν ο Γ.Γ. τον ενημερώσει ότι μπαίνει και νέο κόμμα στη Βουλή και ότι η ΝΔ δεν θα έχει αυτοδυναμία, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει εκλογές “αύριο”” ανέφερε εμφατικά ο Γ. Πολίτης.

Αναφορικά με το “μέτωπο” της Παιδείας, και με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία το Σάββατο 24/11/2018, ο Γιάννης Πολίτης επανέλαβε τον προβληματισμό του για την πορεία του “μετώπου” και εν μέσω της δραματικής κατάστασης που κυριαρχεί στα πανεπιστήμια της χώρας, σημειώνοντας ότι “η δημόσια παιδεία έχει διαλυθεί”. Ενώ απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης στο εν λόγω πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκείνης της παραμέτρους που θα εξασφαλίζει την απουσίας νέων αλλαγών στο σύστημα παιδείας.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή και τις παρεμβάσεις του Γιάννη Πολίτη, στο βίντεο που ακολουθεί: