Ο Γ. Πολίτης για τις εξελίξεις στη συμφωνία με την Εκκλησία και τη συνάντηση Γεννηματά-Σημίτη (Evening Report-Action24, 19/11/2018)

Στην εκπομπή «Evening Report» του Αction 24 ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Evening Report 19-11-2018 ]

Με τον Γιώργο Κουβαρά στην παρουσίαση, στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχαν οι Γιάννης Πολίτης, Αντώνης ΠαπαγιαννίδηςΔημήτρης ΚαιρίδηςΜαρία Καρακλιούμη, καθώς και o Πέτρος Τατσόπουλος.

Βασικό θέμα της εκπομπής ήταν η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να έρχονται σε σύγκρουση με φόντο τις 10.000 απολύσεις ιερέων ώστε να υπάρξουν 10.000 προσλήψεις πολιτών στο Δημόσιο.

Οι διαρροές για συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου έδωσαν τροφή για έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Πολίτης επεσήμανε ότι η Ιεραρχία δεν είναι είναι “Μακεδονομάχοι”, “είναι “Σταυροφόροι””, ενώ τόνισε ότι “οι ενορίες είναι πολλαπλασιαστής που δεν τα βάζεις μαζί του”. 

Αναφορικά με τις κινήσεις του πρωθυπουργού, εξέφρασε την άποψη ότι “ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα φτάσει μέχρι τέλος”, ενώ ανέφερε ότι η ματαιοδοξία είναι “βαθιά ανθρώπινη ανάγκη” σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι ιερείς.

Η συζήτηση της εκπομπής επεκτάθηκε και στη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Κώστα Σημίτη, με τον Γιάννη Πολίτη να σημειώνει ότι το κλίμα των ψηφοφόρων εμφανίζεται πιο ενωτικό τώρα, καθώς φαίνεται πως η “υπόθεση Σημίτη’ κατάφερε να συσπειρώσει περισσότερο τους ψηφοφόρους.

Εκτός αυτών, στην εκπομπή τέθηκε και το ζήτημα των θανάτων υπαλλήλων καθαριότητας εν ώρα υπηρεσίας, με στοιχεία που συγκλονίζουν και καταγράφουν σχεδόν έναν θάνατο ανά μήνα. Την άμεση ανάγκη αγοράς νέων απορριμματοφόρων τόνισε ο Γιάννης Πολίτης, τη στιγμή που τα υπάρχοντα υπολειτουργούν, όπως επίσης, και την ανάγκη για αγορά πυροσβεστικών οχημάτων. Ότι δεν συντηρείται θα το πληρώσουμε πανάκριβα”, τόνισε τέλος.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή και τις παρεμβάσεις του Γιάννη Πολίτη, στο βίντεο που ακολουθεί: