Ο Γιάννης Πολίτης σχολιάζει τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου στο Evening Report (Action 24 - 7/11/2018)

Στην εκπομπή «Evening Report» του Αction 24 ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Evening Report 7-11-2018 ]

Με τον Γιώργο Κουβαρά στην παρουσίαση, στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχαν οι Γιάννης Πολίτης, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημήτρης Καιρίδης, Μαρία ΚαρακλιούμηΚωνσταντίνος Γκράβας, καθώς και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Βασικό θέμα της εκπομπής ήταν η ιστορική, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, που μονοπώλησε την επικαιρότητα.

Ξεκινώντας τον σχολιασμό, ο Γιάννης Πολίτης τόνισε ότι “δεν πρόκειται για κάτι καινούριο”, καθώς όπως είπε “το σχέδιο αυτό υπήρχε στο συρτάρι του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμφωνία είναι υπέρ της Εκκλησίας. Επιπλέον, ανέλυσε εύστοχα τον “αριστερό συμβολισμό” της συμφωνίας, κάνοντας αναφορά και στο Φανάρι, “τη στιγμή που βάλλεται από τη Ρωσική Εκκλησία”.

Στην εκπομπή συζητήθηκαν και οι προεκτάσεις της συμφωνίας, οι αντιδράσεις δηλαδή της Ιεράς Συνόδου και η εξαγγελία για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, όπως επίσης και το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Κοτζιά κατά παντός υπευθύνου, οι συντάξεις, οι εκλογές, η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνσκι, και οι Ενδιάμεσες Εκλογές στην Αμερική για το Κογκρέσο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή και τις παρεμβάσεις του Γιάννη Πολίτη, στο βίντεο που ακολουθεί: