Ο Γιάννης Πολίτης σχολιάζει την υπόθεση Κατσίφα, τη συνταγματική αναθεώρηση και την αποχώρηση Μέρκελ (Evening Report-29/10/2018)

Στην εκπομπή «Evening Report» του Αction 24 ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Evening Report 24-10-2018 ]

Με τον Γιώργο Κουβαρά στην παρουσίαση, στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχαν οι Γιάννης ΠολίτηςΑντώνης Παπαγιαννίδης, Δημήτρης Καιρίδης, Χριστίνα Κοραή και ο Κωνσταντίνος Γκράβας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην υπόθεση Κωνσταντίνου Κατσίφα, με τον θάνατo του Έλληνα ομογενούς να συγκλονίζει, αλλά και να προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας.

Εκτός αυτού, το πάνελ συζήτησε για την ανακοίνωση της αποχώρησης της Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία του CDU μετά τον όλεθρο στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης, για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς και για τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Πολίτης, αναφορικά με τη συσχέτιση των πολιτικών εξελίξεων στη Γερμανία με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για ύπαρξη ειδικής συμφωνίας με την Μερκελ, η οποία “επικοινωνήθηκε πάρα πολύ ωραία για τις συντάξεις” όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, όμως τώρα ελοχεύει ο κίνδυνος να μην υλοποιηθεί γιατί η Μέρκελ βρίσκεται στη δεινή θέση της απομάκρυνσης από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα..

“Σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου όταν συλλαμβάνεις κάποιον δεν τον πυροβολείς μετά” ανέφερε κατά τον σχολιασμό του για το μείζον ζήτημα της δολοφονίας Κατσίφα, ενώ επεσήμανε ότι η Αλβανία “θα αργήσει πάρα πολύ να μπει στην Ευρώπη που ονειρεύεται”.

Τέλος, ο Γιάννης Πολίτης σχολίασε το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Evening Report» στο Αction 24 που προβλήθηκε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018: