Κώστας Πουλάκης, Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη στο Action 24 (16/10/2018)

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, ο Βουλευτής Αττικής, Τομεάρχης Εσωτερικών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη, στην τηλεόραση του Action 24. Mαζί τους ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης για τον σχολιασμό της επικαιρότητας.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Χ2 16-10-2018 ]

Κώστας Πουλάκης
Μάκης Βορίδης
Ανδρέας Λοβέρδος
Σωτήρης Ξενάκης
Γιάννης Πολίτης

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην εκπομπή ήταν το Σκοπιανό, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, οι συντάξεις και οι εξελίξεις στην οικονομία.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα κυριότερα σημεία των παρεμβάσεών τους, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης, τοποθέτησε την διεξαγωγή των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτικό μέσο που διαθέτει για να αποτρέψει την ψήφιση και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ερωτώμενος για το εάν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα καταθέσει πρόταση μομφής από τις 17 Δεκεμβρίου.

Ενώ ο κ. Λοβέρδος καταδίκασε τους κυβερνητικούς χειρισμούς, σχολιάζοντας και την κόντρα μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου (που οδήγησε εν τέλει στην παραίτηση του πρώτου λίγες ώρες αργότερα), και λέγοντας επίσης χαρακτηριστικά ότι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι ανεπίδεκτα τέτοιων διαφωνιών.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη που προβλήθηκε στο Action 24 την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018.

Όπως κάθε Τρίτη, στην εκπομπή συμμετέχει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), που εκπροσωπείται από την υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Γιαννέτου και παιδιά-επιχειρηματίες.

Αυτήν την Τρίτη, στο στούντιο παρευρέθησαν οι μαθητές – “στελέχη” της μαθητικής εικονικής επιχείρησης “Chocoluck” από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, η οποία υλοποιεί μία πρωτότυπη και εκπληκτική ιδέα των παιδιών και των καθηγητών τους, παράγοντας σοκολατάκια με συναισθήματα όπως μας εξηγούν. Μαζί τους, η καθηγήτριά τους, Ασπασία Κουτσούλη, και ο Διευθυντής του Λυκείου, Κωνσταντίνος Σκέντος.

Μαρία Γιαννέτου

Επίσης, νέοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στους καλεσμένους και σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Αθηνά Κοροβέση

 

Η εκπομπή έκλεισε με δύο ρεπορτάζ (Ελένη Γκρήγκοβιτς), από την 16η Διεθνή Έκθεση Συσκευασιών που διοργανώθηκε στο Metropolitan Expo, και από από την ημερίδα που διοργάνωσε το New York College και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα Υγείας, με θέμα την διαχείριση κρίσεων στον τομέα της Υγείας και νοσοκομειακές λοιμώξεις του χθες και του σήμερα.