Yoleni’s: Παραδοσιακές γεύσεις στο....Διαδίκτυο!

Ρίχνοντας μια γρήγορη μάτια στο ηλεκτρονικό κατάστημα Yoleni’s.com αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για ένα απλό e-shop ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων.  Το κάθε προϊόν έχει την δίκη του ιστορία, τον δικό του τόπο προέλευσης, τον δικό του παραγωγό και την δίκη του χρησιμότητα και όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα στο απόλυτο ελληνικό ψηφιακό Delicatessen με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Στόχος της Yoleni’s είναι οι επισκέπτες να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τους μεσογειακούς «θησαυρούς» της ελληνικής γης, με την υψηλή διατροφική και πολιτιστική αξία. 

Η προσπάθεια τους αυτή αναγνωρίστηκε πέρυσι αποσπώντας την πρωτιά μεταξύ 730 επιχειρηματικών σχεδίων και κερδίζοντας το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας». (https://www.hellenicaward.com)

products

Εμείς συναντήσαμε τον Γιάννη Γεωργιάδη, Marketing Experience Coordinator της Yoleni’s όπου και μας έλυσε όλες τις απορίες.

Yoleni’s: Τι σημαίνει και πώς προέκυψε η ιδέα;

Το όνομα του www.yolenis.com, προέρχεται από το σύνθετο όνομα Παναγιώτα-Ελένη (Γιωλένη) και είναι το όνομα της κόρης ενός ιδρυτικού στελέχους, όπου τη στιγμή που κάναμε spec με εταιρείες για την ονομασία του εγχειρήματός μας, ήρθε στη ζωή εκείνη την περίοδο. Πρόκειται για ένα όνομα που βγάζει Ελλάδα, αποπνέει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλουμε να μεταδώσουμε στους επισκέπτες μας! Προφέρεται το ίδιο στις περισσότερες γλώσσες και «έδεσε» πολύ όμορφα με το ελαιόδεντρο του λογότυπου μας.

Από την ιδέα στην πράξη. Περιγράψτε μας λίγο το πώς δουλεύει η επιχείρηση.

Αρχικός μας στόχος ήταν το www.yolenis.com να γίνει ο πυλώνας εξαγωγών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων σε όλο τον κόσμο! Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας online, πριν από 2 σχεδόν χρόνια, απευθυνόμενοι στην ελληνική αγορά και αργότερα στις αγορές της Ευρώπης, φτάνοντας πολύ πρόσφατα στο σημείο να πουλάμε και στην Αμερική! Έτσι αφού συγκεντρώσαμε τους απαιτούμενους συνεργάτες εντός κι εκτός της εταιρείας, ξεκίνησε η αναζήτηση των πρώτων 800 προϊόντων που θα φιλοξενούσαμε στο site μας! Έγινε συγγραφή των κειμένων, ώστε να μπορούμε να αποτυπώσουμε όσο περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν αυτό-καθεαυτό, την ιστορία του στην ελληνική γαστρονομία, λεπτομέρειες για την περιοχή και τον παραγωγό, αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για τη σύσταση του προϊόντος, τη χρήση του κι ότι άλλο είναι απαραίτητο για τον επισκέπτη! Βιντεοσκοπήσαμε σε δικό μας χώρο, τις συνταγές με τα προϊόντα αυτά, δίνοντας εύκολα και γρήγορα, ιδέες για την εφαρμογή των προϊόντων αυτών σε ελληνικές συνταγές και συνοδεύσαμε όλο αυτό το περιεχόμενο με φωτογραφίες, video και multimedia εφαρμογές! Στη διάρκεια αυτών των 2 χρόνων, προσθέσαμε νέα προϊόντα και παραγωγούς, αναβαθμίσαμε τις επιλογές δώρου, προσφέροντας έτοιμες συνθέσεις για κάθε περίσταση και συμπληρώσαμε τις συνταγές μας! Έτσι σήμερα έχουμε περισσότερα από 2.000 παραδοσιακά προϊόντα, ανάμεσα σε 130 Έλληνες παραγωγούς, από 100 περιοχές της πατρίδας μας! Συνεχώς αναζητούμε νέους παραγωγούς, που θα μπορούν να φιλοξενηθούν στo www.yolenis.com, αρκεί (τα προϊόντα) να είναι:

1. ελληνικά

2. χωρίς συντηρητικά

3. και πιστοποιημένα

2013_12_10_01755_anoigma zoom_4751x1857

Διαθέτετε προϊόντα γεύσης χωρίς ο καταναλωτής να έχει την δυνατότητα να τα μυρίσει και να τα γευτεί. Γιατί κάποιος να σας προτιμήσει;

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του e-commerce γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που επιλέξαμε να επενδύσουμε στο content και στις multimedia εφαρμογές. Έτσι θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε το χρήστη σε μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης και πλοήγησης στο www.yolenis.com! Θα μπορέσουμε να μικρύνουμε τις αποστάσεις από την πραγματική αγορά, στη διαδικτυακή αγορά και θα τον κάνουμε να νιώσει το ταξίδι και τη σύνδεση, από τις χαμένες παραδοσιακές γεύσεις του χθες, στο σήμερα, μέσω του e-shopping στο site μας!

Ποιοι είναι οι άμεσοι και ποιοι οι απώτεροι σας στόχοι σας; Πώς φαντάζεστε την επιχείρηση στο μέλλον;

Οι άμεσοι στόχοι της οικογένειας της Yoleni’s, είναι η ανάπτυξη του site στην αγορά των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η δημιουργία παντοπωλείων-φυσικών καταστημάτων, με ένα εντελώς φρέσκο και ανατρεπτικό concept, αποτελώντας ένα μοναδικό πόλο έλξης, για τις ελληνικές γεύσεις!

Έτσι θεωρούμε ότι μπορούμε να γίνουμε ο no 1 πυλώνας εξαγωγών των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα επιτευχθεί με το μοντέλο franchise, όπου ήδη έχουμε προτάσεις!

e-table.gr

Δημιουργήσατε την εταιρία στην περίοδο της κρίσης. Πόσο εύκολα υλοποιήσιμη αποδείχτηκε αυτή η απόφαση; Υπήρξαν και θετικά, πέρα από τις δυσκολίες;

Η εταιρεία δημιουργήθηκε την περίοδο της κρίσης, την οποία και βιώνουμε ακόμη. Υπήρξαν δύσκολες και εύκολες στιγμές, όπως σε καθετί τριγύρω! Σίγουρα κάποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανασταλτικά, αλλά εμείς δεν κάναμε πίσω, καθώς έχουμε τεράστιο κίνητρο για να πετύχουμε και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε! Στο ταξίδι μας μέχρι εδώ, υπήρξαν και στιγμές ορόσημα, όπως οι βραβεύσεις μας και ειδικά η ανάδειξή μας ως μία εκ των τριών νικητριών εταιρειών στο Ελληνικό Βραβείο επιχειρηματικότητας 2015, ανάμεσα σε 730 επιχειρηματικά πλάνα. Ένας θεσμός που είναι ιδιαίτερα σημαντικός την εποχή που ζούμε και ιδιωτικές πρωτοβουλίες σαν κι αυτή αναδεικνύουν την ελληνική επιχειρηματικότητα. Και σίγουρα οι 11.000+ πελάτες μας, που από χρόνο σε χρόνο, αποτελούν την κινητήρια δύναμή μας και προσπαθούμε πάντοτε να τους ευχαριστήσουμε!

Επισκεφτείτε τη Yoleni’s στο www.yolenis.com