Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026
13.4 C
Athens

Σουδάν: Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι στην πρωτεύουσα – Έληξε κι άλλη 24ωρη εκεχειρία

Νέος γύρος συγκρούσεων ξέσπασε και σήμερα στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, στο Σουδάν.

Συγκρούσεις και πυρά πυροβολικού ακούγονταν σήμερα το πρωί σε τμήματα της σουδανικής πρωτεύουσας, λίγο μετά τη λήξη της 24ωρης εκεχειρίας που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών που μαίνονται εδώ κι οκτώ εβδομάδες μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν και πάλι λίγο μετά τη λήξη της κατάπαυσης πυρός στις 6 π.μ. (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας), στο βόρειο Ομντούρμαν, μία από τις τρεις πόλεις –μαζί με το Χαρτούμ και το Μπάχρι-που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της σουδανικής πρωτεύσασας.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι ακούστηκαν πυρά πυροβολικού στην περιοχή Σαρκ ελ Νιλ στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ υπήρχαν αναφορές για εκρήξεις και συγκρούσεις στο Χαρτούμ.

Ο πόλεμος μεταξύ του τακτικού στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF) ξέσπασε στις 15 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τα 17 SOS για τη σωστή συμπλήρωση του Ε2

Ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων...

Παναγόπουλος: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ – Φέρεται να μην δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Aντιμέτωπος με κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα είναι ο πρόεδρος της...

New York Post: Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δεν ήθελε να τον διαδεχθεί ο Μοτζταμπά γιατί είναι… γκέι – Πώς αντέδρασε ο Τραμπ όταν το έμαθε

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έμεινε άναυδος όταν έμαθε την περασμένη...

Μαρινάκης: Κανένα ζήτημα εμπλοκής της Ελλάδας σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απέρριψε τα σενάρια περί εμπλοκής...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες