Το 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξέπεμψε μήνυμα ενότητας και πολιτικού δυναμισμού, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου Αλεξάνδρα Σδούκου.
Τόνισε την ανάγκη πολιτικού διαλόγου που θα βασίζεται σε επιχειρήματα και κάλεσε την αντιπολίτευση να αποφεύγει επιθέσεις που ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής ηθικής.
Σχολιάζοντας τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας για εικόνα αποσύνθεσης.
Μήνυμα ενότητας και πολιτικού δυναμισμού εξέπεμψε το 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», η κ. Σδούκου υπογράμμισε την ανάγκη για έναν πολιτικό διάλογο που θα βασίζεται σε επιχειρήματα, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς την αντιπολίτευση. Όπως δήλωσε, επιθέσεις που ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής ηθικής δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές.
Σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ερωτηθείσα για τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για εικόνα αποσύνθεσης. «Βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση τη διάλυση ενός κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείσα για τις διαφορετικές εσωκομματικές προσεγγίσεις, η κ. Σδούκου επεσήμανε ότι, σε ένα μεγάλο κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις στον τρόπο με τον οποίο απαντά κανείς στις επιθέσεις. Τόνισε ότι αυτό δεν συνιστά «κόντρα» ή ουσιαστική διαφωνία, και ότι η συζήτηση δεν αφορά υιοθέτηση τοξικότητας ή εκχυδαϊσμού, αλλά το πώς αντιδράς σε ακραίες επιθέσεις. Υπογράμμισε ότι ο πυρήνας της παράταξης παραμένει ο διάλογος επιχειρημάτων και η δύναμη των ιδεών, ενώ πρόσθεσε ότι όταν η αντιπαράθεση ξεφεύγει «δεν μπορείς να μένεις και αδρανής».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαγραφή Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σημείωσε ότι «θα ήταν άκομψο» να σχολιάσει ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ένα κόμμα που «διαλύεται σε ζωντανή μετάδοση». Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία διάλυσης κομματικού φορέα, με «προφανή ενορχηστρωτή τον κ. Τσίπρα».
Πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή της, παρατηρείται ευτελισμός και ταπείνωση στελεχών, τα οποία «στριμώχνονται στην πόρτα του επόμενου σχήματος», θέτοντας ερωτήματα για το τι είδους κόμμα επιδιώκεται και αν πρόκειται για αρχηγοκεντρικό μοντέλο χωρίς ουσιαστική εσωτερική δημοκρατία.
Η κ. Σδούκου ανέδειξε τη πορεία της κυβέρνησης από το 2019 έως σήμερα, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στις επόμενες εκλογές με «βασικό όπλο την αξιοπιστία», παραπέμποντας στο πλαίσιο «το είπαμε, το κάναμε».
Για το ζήτημα της ενότητας, τόνισε ότι η παράταξη θα δώσει τη μάχη ενωμένη, υπογραμμίζοντας πως «η ενότητα δεν σημαίνει απόλυτη ταύτιση» σε ένα φιλελεύθερο κόμμα.
Τέλος, αναφέρθηκε στον στόχο των εκλογών της άνοιξης του 2027, λέγοντας ότι η ΝΔ θα κινηθεί «ταπεινά και προσγειωμένα αλλά με αποφασιστικότητα», θα ζητήσει νέα αυτοδύναμη θητεία και εντολή για ένα συγκεκριμένο σχέδιο με ορίζοντα το 2030, με κεντρικό μήνυμα να προχωρήσει η χώρα «πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά».

